CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! İstanbul ve İzmir'den sadece 1'er ilçe

31 Mart 2024'teki Yerel Seçimlere gözlerini çeviren muhalefetin yeniden bir ittifak kurup kurmayacağı merak konusu. İYİ Parti'nin şartları CHP kulislerinde değerlendirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultaydan sonra görüşebileceği belirtildi. Aynı zamanda CHP kulislerinde, İYİ Parti'ye İzmir ve İstanbul'dan sadece 1'er ilçe verilebileceği ifade ediliyor.

CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! İstanbul ve İzmir'den sadece 1'er ilçe

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hüsrana uğrayan muhalefet, 31 Mart 2024'teki Yerel Seçim için çalışmalara başladı. İYİ Parti'nin CHP ile yeniden ittifak kurmak için İstanbul ve Ankara'dan 3'er ilçe isteyeceği iddia edilmişti.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP kurultayından sonra konuşması planlanıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP'NİN KİLİT İSİMLERİ FAVORİ

CHP kulislerine göre Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, İzmir'de Tunç Soyer, Adana'da Zeydan Karalar, Mersin'de Vahap Seçer, Antalya’da Muhittin Böcek, Hatay'da Lütfü Savaş, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun büyükşehir belediye başkanlıklarına tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.

CHP kulislerinde Muğla ve Tekirdağ büyükşehir belediyelerinde ise değişiklik olabileceği iddia ediliyor.

CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! İstanbul ve İzmir'den sadece 1'er ilçe - Resim : 2
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İZMİR VE İSTANBUL'DA SADECE 1'ER İLÇE...

Kulislerde konuşulan "İYİ Parti yerel seçimler için İzmir'i isteyecek" iddiasını CHP’li kurmaylar yalanladı. CHP, olası bir iş birliğinde İYİ Parti’ye İzmir’i vermeyecek.

Ankara’da "Yenimahalle’nin verileceği" iddiasına da CHP’liler kapıyı kapatıyor.

CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! İstanbul ve İzmir'den sadece 1'er ilçe - Resim : 3

CHP kulislerinde, "Sadece İYİ Parti’yle iş birliği olur. Diğer partilerle olmaz. İYİ Parti'ye bazı büyük ilçeler bırakılır. İzmir’de bir ilçe, İstanbul’da bir ilçe gibi. İzmir’de Karşıyaka gibi. Trakya’da bir ilçe olabilir. Ankara’da verebilecek bir yer yok" değerlendirmeleri yapılıyor.

CHP ve İYİ Parti'nin Yerel Seçim pazarlığında gözler Ankara'da! İstanbul ve İzmir'den sadece 1'er ilçe - Resim : 4

Önce diplomasi trafiği sonra atletizm şampiyonası keyfi! MSB: Yer ve zaman ayrımı yok! Macarlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli Yunan basını yeni bir skandala imza attı!