CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin anayasa ziyareti randevusuna ret

AK Parti geçtiğimiz günlerde diğer siyasi partilere anayasa ziyareti yapacaklarını duyurmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti anayasa ziyaretleri için AK Parti'ye kapıyı kapadığını duyurdu.

CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin anayasa ziyareti randevusuna ret

CHP ve İYİ Parti, AK Parti'nin anayasa ziyareti randevusuna, "hayır" yanıtını verdi. CHP ile İYİ Parti'nin istişare sonucunda alınan karar AK Parti Grubuna iletildi.

CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin anayasa ziyareti randevusuna ret - Resim : 1

CHP, "Hayır" gerekçesi olarak, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gösterdi. CHP'li Özgür Özel, "İttifak ortağımız ile biz görüşme talebini reddetmek durumundayız" dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel aradı. Anayasa randevu talebimizi kabul etmediklerini bildirdiler" dedi.

AK PARTİ, ANAYASA TEKLİFİ İÇİN HAZIRLANIYORDU
AK Parti, başörtüsüne anayasal güvence getirecek düzenleme için yeni bir muhalefet turuna hazırlanıyordu.

CHP ve İYİ Parti'den AK Parti'nin anayasa ziyareti randevusuna ret - Resim : 2

Alınan bilgilere göre randevular 15 Ocak'tan sonra istenecek. Ocak ayının üçüncü haftasında teklif, partilerle bir kez daha istişare edilecekti.

Teklifin referanduma gerek kalmadan en az 400 oyla kabulü için destek talebinde bulunulacak.

Muhalefet partileri, AK Parti ve MHP'nin ortak teklifini bu süreçte kendi içinde müzakere edecek.

Konut satışı 5 sene yasaklanacak Nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem Devlet Bahçeli kritik açıklamalarda bulundu