CHP ve İYİ Parti arasındaki kavga büyüyor: Özgür Özel'den Adnan Beker'e sert tepki

İYİ Partili Adnan Beker katıldığı bir programda “Altılı masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık" ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise bu sözlere 'Konuşursam kalbini kırarım' diyerek tepki gösterdi.

CHP ve İYİ Parti arasındaki kavga büyüyor: Özgür Özel'den Adnan Beker'e sert tepki

İYİ Parti Ankara milletvekili Adnan Beker, TV100'de katıldığı bir programda "“Altılı masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş" ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, bu sözlere sert yanıt verdi. Özel açıklamasında "Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok" dedi.

CHP ve İYİ Parti arasındaki kavga büyüyor: Özgür Özel'den Adnan Beker'e sert tepki - Resim : 1

"İŞİMİZ İKTİDARA MUHALEFET ETMEK"

Özgür Özel'in başlıca açıklamaları şöyle:

Ben ona duygusal kopuş dedim. Bu tespiti yaparak meseleye başladım.

Adnan Beyin ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek. CHP de İYİ Parti de kendi özeleştirisini yapmalı. Şimdi ona öyle ifadeler kullanılır ki vatandaşın karşısında birlikte oy istemiş insanlara yakışmaz. Sistemin getirdiği bir çarpıklık var, bizim de doğru yapmadığımız bir okuma var. Partilerin birbirine nezaketi hallaç pamuğu gibi atılmış durumda. Bunu düzeltmek lazım.
İttifak seçime dairdir. İttifak yapılacaksa bunun bir iç hukuku olmalı, önceden yazmalıyız.

CHP ve İYİ Parti arasındaki kavga büyüyor: Özgür Özel'den Adnan Beker'e sert tepki - Resim : 2

Kazan kazan yerine bir yanlışa doğru sürüklendik. CHP seçmeninin partisini tam sahiplendiği yerlerde, örneğin Çankaya’da, ittifakla öyle bir noktaya geldik ki “Bu oyu verdiğimde kimi seçtiriyorum” noktasına geldi. CHP tek başına girse 28-29 alacağı seçime ittifakla girip, 130 milletvekiline düştük. Tek başına hakkımız 185 iken, bu birliktelik kaybettiren bir şeye dönüştü. Bambaşka senaryoların düşünülüp, milim milim ölçülmesi lazımdı.

Türkiye yarışma kültürünü kaybetti. Kemal Bey’in de, altı ittifak ortağının da çıkıp samimi özeleştiri yapması lazım. Türkiye Cumhuriyetinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Yorulmuş yılmış bir iktidar var.

Umudu örgütlemede yetersiz kaldık. Kazanacağımıza olan inanç seçime doğru azaldı. Haklı eleştiriler var. Müzakereleri iç hukuk belli olsa ve ona göre yürütsek kavga biter.

Bir grup şuna inanıyor, öyle bir coğrafyadayız ki hızlı karar almak, doğru karar almaktan daha önemli. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini övenler böyle diyor. Yoksulluktan, işsizlikten yılmış seçmen burada bir kararsızlık görünce tedirgin oluyor. Bizim (altılı masa) kararsızlıklarımız, masadan kalkmalarımız oturmalarımız, oluşan türbülans seçmeni rahatsız etti.

CHP olarak 4 seçmenden 3’ünün oyunu alamadıysak o 3 seçmenle ilgilenmemiz lazım.

Dünya basını bu zirveyi konuşuyor Bot hesaplarla algı operasyonu 24 il incelemeye alındı! Depremde en çok zarar görecek 7 il sıralandı Tesettürlü kadına yaşlı kadından sözlü saldırı!