CHP neden ortak bildiriyi imzalamadı? Özgür Özel'den açıklama

Irak'ın kuzey kesiminde 12 askerin şehit düştüğü terör örgütü PKK'nın saldırısıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 4 partinin imzası ile ortak bildiri yayımlandı. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin imza attığı ortak bildiriyi CHP ile DEM Parti imzalamadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, imzalamama sebeplerini açıkladı.

CHP neden ortak bildiriyi imzalamadı? Özgür Özel'den açıklama
  • 12 askerin Irak'ın kuzey kesiminde şehit olmasının akabinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak bildiri yayımlandı.

CHP neden ortak bildiriyi imzalamadı? Özgür Özel'den açıklama - Resim : 2

4 PARTİDEN ORTAK BİLDİRİ

  • AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzası ile yayımlanan bildiride terör örgütü PKK’nın saldırıları kınandı.
  • CHP ve DEM Parti ise o bildiriye imza atmadı.
  • Ortak bildiride, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır" denildi.

CHP neden ortak bildiriyi imzalamadı? Özgür Özel'den açıklama - Resim : 4

CHP VE DEM PARTİ BİLDİRİYE İMZA ATMADI

  • O bildiriye CHP ve DEM Parti imza atmadı. Sonrasında CHP grubu tek başına bir bildiri yayımladı.
  • O bildiride "Terörü kınamıyor, lanetliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

CHP ORTAK BİLDİRİYE NEDEN İMZA ATMADI? ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

  • Peki, CHP ortak bildiriye neden imza atmadı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk olarak sosyal medya hesabından "Bilgilendirme yapılmadan, AK Parti'nin altında imzası olan hiçbir bildiriye imza atmayacağız" açıklamasını yaptı.

CHP neden ortak bildiriyi imzalamadı? Özgür Özel'den açıklama - Resim : 7

ÖZEL: MİLLİ SAVUNMA BAKANI MECLİS'İ BİLGİLENDİRSİN

  • Sonra da Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze törenine katılmak için gittiği Manisa'da konuştu. "Ben artık burada yokum. Biz artık burada yokuz. Milli Savunma Bakanı gelsin, Meclis'i bilgilendirsin. Sonra bildiri mi imzalayacağız, ortak tavır mı takınacağız. Yanlışı hatayı gidereceğiz, bir daha şehit gelmesin diye hep birlikte inisiyatif mi alacağız bunu hep beraber konuşalım. Yanıt, 'siz bildiriye imza' atın. Öyle yağma yok" dedi.
Şehitlerimize hakaret edilen Ekşi Sözlük'e erişim engeli 26 terörist etkisiz hale getirildi Fahiş fiyat ve stokçuluk cezasız kalmadı Bakan Yerlikaya duyurdu! Kahraman askerlerimize hakaret eden şahıs yakalandı