CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü sebebiyle Hatay'a gitti. Burada, İBB Emekçileri Lisesinin temel atma törenine katılan Özel, "6 Şubat Türkiye tarihinin en karanlık gecesiydi. Gidenler geri gelmeyecek, yüreğimizdeki ateş sönmeyecek ama yavaş yavaş her şey daha iyiye gidecek ve eninde sonunda iyiler kazanacak." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek
  • 6 Şubat 2023'te medyana gelen depremlerde hasar alan Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilecek İBB Emekçileri Lisesinin temel atma törenine katılan Özel, konuşmasına, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 1

"ÜZERİMİZE DÜŞEN ÖDEVLERİN HATIRLANMASI SON DERECE ÖNEMLİ"

  • Deprem döneminde Türkiye'nin seferber olduğunu, CHP örgütü olarak da ilk andan itibaren bölgede bulunduklarını belirten Özel, şöyle konuştu:
"Bugün 28. Dönem milletvekillerimizin tamamı yine deprem bölgesindeler. 973 ilçemiz gece deprem saatinde ışıklarını açtılar, 81 ilde 973 ilçede CHP'liler saygı duruşunda bulundu, anma programındaydılar. Bu tip olayların anılması, unutulmaması, hatırlanması ve bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenlerin düşünülmesi, üzerimize düşen ödevlerin hatırlanması ve paylaşılması için son derece önemli. Biz ilk günden itibaren bu meseleyi, siyasetin gündemi içine alarak onu istismar etmekten özellikle geri durduk. Elbette depremdeki can kayıpları fevkalade politik ve siyasi meselelerdir çünkü siyaset öncelik belirleme işidir."

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 2

CHP'Lİ BELEDİYELERİN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

  • Özel, deprem sonrasında CHP'li Yenişehir Belediyesi ve AK Parti'li Uşak Belediyesinin Samandağ'da yan yana çalıştığına değinerek, o çalışanların hiçbirini "bir başka partinin belediyesi" gözüyle görmediklerini anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 3

  • Depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Özel, "Bundan sonra güçlenmeye devam edeceğiz. 6 Şubat Türkiye tarihinin en karanlık gecesiydi. Gidenler geri gelmeyecek, yüreğimizdeki ateş sönmeyecek ama yavaş yavaş her şey daha iyiye gidecek ve eninde sonunda iyiler kazanacak. Hiçbir zaman karanlık aydınlığa galip gelmez. Hiçbir zaman kötülük iyiliğe galip gelmez, en sonunda hep iyiler kazanır." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 4

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 5

  • Temeli atılan lisede gençlerin geleceğe güven ve umutla hazırlanacağını, "İBB Emekçileri Lisesi" adını alacak okulun belediye çalışanlarının katkılarıyla yapıldığını anlatan İmamoğlu, "Bu okul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla çok değerli Hataylılar arasında çok özel sevgi ve kardeşlik simgesi pozisyonuna dönüşecek. Buradan yetişecek gençlerimiz o sevgiyi ve kardeşliği hissederek eğitim ve hayat yolculuklarına buradan devam edecekler." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 6

  • İmamoğlu, KİPTAŞ'ın tüm donanımıyla bu okulu gelecek eğitim öğretim dönemine eksiksiz şekilde hazırlayacağını sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da: Yüreğimizdeki ateş sönmeyecek - Resim : 7

  • Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

Kaynak: AA

İBB Başkan adayı Murat Kurum 'Asrın Felaketi Anma Programı'nda gözyaşlarına hakim olamadı Asrın felaketinden sonra 60 bine yakın sarsıntı gerçekleşti 6 Şubat depremlerinin yeni görüntüleri ortaya çıktı Yeniden Refah Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı