CHP'den Merdan Yanardağ'a ziyaret kararı! Talimat Kılıçdaroğlu'ndan geldi

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerektiğini savunan Merdan Yanardağ, geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan CHP heyeti, pazar günü Yanardağ’ı ziyaret edecek.

CHP'den Merdan Yanardağ'a ziyaret kararı! Talimat Kılıçdaroğlu'ndan geldi

Tele1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, terör sevici açıklamalarda bulundu.

Yanardağ canlı yayında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a, methiyeler dizdi.

Yanardağ, 25 yıldır cezaevinde olan teröristbaşını siyasi mahkum ilan etti ve uygulanan tecritin hukuken bir yerinin olmadığını öne sürdü.

Öcalan’ın avukatları dahil kimseyle görüştürülmediğini ifade eden Yanardağ, bununla da yetinmedi.

"ÖCALAN HAFİFE ALINACAK BİRİSİ DEĞİL"

Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.

TUTUKLANDI

Bunun üzerine tepkiler sürerken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Yanardağ, tutuklandı.

KILIÇDAROĞLU: SERBEST BIRAKIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yanardağ'a arka çıktı.

Kılıçdaroğlu, "Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ'ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır." dedi.

CHP'DEN ZİYARET HAZIRLIĞI

TELE1'e konuk olan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla hedef Merdan Yanardağ için heyet oluşturulduğunu duyurdu. Sarıgül "CHP Yanardağ için heyet oluşturdu Kılıçdaroğlu arkadaşları görevlendirdi. Ben de o heyet içindeyim. Merdan Yanardağ'ı ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DETAYLAR BELLİ OLDU

CHP milletvekilleri Evrim Karakoz, Mustafa Sarıgül, Utku Çakırözer, Enis Berberoğlu ve Yüksel Mansur Kılıç'tan oluşan bir heyet, Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret edecek.

"YANARDAĞ'DAN TERÖRİST ÇIKMAZ"

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, ziyaretin pazar günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Katıldığı televizyon kanalında açıklama yapan Berberoğlu, "Yanardağ'dan terörist çıkmaz. Ona atılan bu ifadeyi temizlemek de gazetecilik mesleğinin bir gereğidir" ifadelerini kullandı.

İzmir'de korkutan yangın Rusya'nın 24 Haziran açıklamasında 'Erdoğan' vurgusu! İslam İşbirliği Teşkilatı İsveç'teki skandal sonrası toplanıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram diplomasisi