Cerrahpaşa Hastanesi'nde rengarenk duvarlar hastane atmosferini değiştiriyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, 'Canlı Duvarlar' projesiyle çocukların hastane deneyimini renklendiriyor.

Cerrahpaşa Hastanesi'nde rengarenk duvarlar hastane atmosferini değiştiriyor

İstanbul'daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, hasta çocuklar ve aileleri için bir nebze olsun mutluluk kaynağı olmayı hedefliyor. Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü, 'Canlı Duvarlar' projesi ile rengarenk figürlerle donatıldı.

PROJENİN GELİŞİMİ VE KATKILARI

Bu proje, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ile toplamda 70 gönüllü hekim adayının işbirliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, öğrencilerden gelen özgün tasarımlar kullanılarak hastanenin duvarları süslendi.

CTF SANAT VE GÖNÜLLÜ HEKİMLER TOPLULUĞU

Cerrahpaşa Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin öğrencileri, CTF Sanat ve CTF Gönüllü Hekimler topluluğu altında bir araya gelerek, hayal kahramanları ve sevilen çizgi film karakterleri ile duvarları renklendirdiler.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Proje hakkında görüşlerini paylaşan Cerrahpaşa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, "Çocuklarımızın sağlığı için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Gelecek nesillere iyi hekimler yetiştirmek için de büyük bir özveri gösteriyoruz. Bu duyguyu yaşatan tüm gönüllü öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

Hasta çocukların yaşadığı zorlukları bir nebze hafifletmek amacıyla hayata geçirilen bu projenin, gelecekte daha çok benzer çalışmalarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları binasının rengarenk figürlerle donatılan duvarları, hasta çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında, Cerrahpaşa Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin öğrencilerinin oluşturduğu CTF Sanat ve CTF Gönüllü Hekimler topluluğu üyeleri, klinik duvarlarını kendi tasarımları, hayal kahramanları ve çizgi film karakterleri ile süsledi.

TİKA'dan Lübnan'a acil yardım gönderimi Kırsal kalkınmada yeni adımlar Çorum'da feci kaza Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı’na tırmandı