Cengiz Çandar, Sırrı Sakık ve Hasan Cemal hepsinin açıklamalarında iki ortak nokta var! TSK'nın vurmamasını ve Öcalan'a özgürlük istiyorlar

HDP'nin devamı olan Yeşil Sol Parti'den aday olan Cengiz Çandar ile Hasan Cemal ile Sırrı Sakık'ın son günlerde yaptıkları açıklamaların iki ortak noktası var. Bu üç ismin de isteği TSK'nın PKK'yı vurmaması ve hapisteki terörist başı Öcalan ile diğer PKK'lıların serbest kalması. 3'lünün diğer ortak noktası ise seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek HDP ile bağlantıları olması...

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığının açıklanmasının hemen ardından HDP'yi ziyaret etti.

HDP de seçimlerde aday çıkarmayacağını ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu sonrasında yaptığı açıklamalarda HDP ile bazı konularda işbirliği yapacaklarının altını çizdi ve Selahattin Demirtaş'a da özgürlük vaadinde bulundu.

Son günlerde HDP'nin kapatılmaya karşı yedek parti olarak kurduğu Yeşil Sol Parti'den aday olan Hasan Cemal ve Cengiz Çandar ile Sırrı Sakık'ın açıklamalarında ortak noktalar var. 

SIRRI SAKIK: AFFI MASAYA YATIRACAĞIZ
HDP'li Sırrı Sakık yaptığı açıklamada "Herkese özgürlük, Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük. Biz önümüzdeki dönem genel affı masaya yatıracağız. " ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU ÇÖZÜM SÜRECİNE MECBUR"
Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Cengiz Çandar da Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda anayasayı değiştirmek için "mecbur "olduğunu söyledi.

Çandar yaptığı açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu seçilirse yeni çözüm süreci değerlendirme ve uygulama konusunda inisiyatif alabilir mi?" sorusuna "Mecbur mecbur. Öyle olacak" şeklinde cevap verdi.

"DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUZ"
Yeşil Sol Parti listelerinden aday gösterilen Hasan Cemal ise "Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Bunun için de elbette Kürt sorununu çözmek var. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımızı rezerv şehirlere taşıyacağız Destici'den Ağıralioğlu açıklaması: Kapımız herkese açık Mustafa Destici: 'Tito artığı' sözlerimin arkasındayım Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'online eğitim' yanıtı: Bay bay Kemal ve yavrucukları...