Cemre Birand kimdir, kaç yaşında?

Cemre Birand, ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın eşi. Cemre Birand, tam bir gezi tutkunu olarak seyahat yazılarıyla biliniyor. Peki, Cemre Birand kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Cemre Birand kimdir, kaç yaşında?

Mehmet Ali Birand'ın eşi olan Cemre Birand, bilinen gazetecilerden. Daha çok seyahat üzerine yazdığı yazılar ile bilinen Cemre Birand, gezmeyi ve gezdiği yerler ile ilgili fotoğraf ve bilgileri paylaşmayı seviyor. Peki, Cemre Birand kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Cemre Birand'ın hayat hikayesi...

CEMRE BİRAND KİMDİR?

Cemre Güngören, 21 Mayıs 1946'da İstanbul'da doğdu. Babası Ferit Güngören, annesi Cemile Güngören'dir. 10 yaşındayken annesi ve babası ayrıldı, annesi daha sonra gazeteci Ercüment Karacan ile evlendi.

İlkokula New York'ta başladı, İstanbul Nilüfer Hatun’da bitirdi. Liseyi Arnavutköy, Beşiktaş Amerikan Kız Koleji’nde okudu, Grenoble Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Milliyet Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde çalıştı, Shell’de reklam müdür yardımcılığını yaptı. 1971 yılında Mehmet Ali Birand ile evlendi.

Cemre Birand kimdir, kaç yaşında? - Resim : 1

1977 yılında Umur Ali Birand adında bir oğlu oldu. 1972-1979 yılları arasında NATO arşivinde, 1979-1986 yılları arasında NATO Siyasi Dairesi Enformasyon Servisi’nde Türkiye Masası Sorumlusu olarak çalıştı. NATO'da bir dönem Albay rütbesiyle görev yaptı.

1986-1991 yılları arasında 32. Gün programında çalıştı. 1991 yılında Türkiye’ye döndü. Posta, Sabah ve Hürriyet gazetesinde seyahatleriyle ilgili yazılar yazdı.

Cemre Birand kimdir, kaç yaşında? - Resim : 2

2010 yılında Umberto Ali Birand adında bir torunu oldu.

Doğan Kitap tarafından 2016 ve 2018 yıllarında yayımlanmış , Memoş'a Sözüm Vardı ve Memoş'lu Yıllar adlı kitapların yazarıdır.

Cemre Birand kimdir, kaç yaşında? - Resim : 3

2021 yılında Reha Muhtar, Cemre Birand'ın kendisini hapise attırmak istediğini iddaa etti.

kimdir
Mehmet Ali Birand ne zaman, kaç yaşında, neden öldü? İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak? Sözleşmelileri kadroya alan teklif Meclis'te "Türkiye, İsveç'i azarladı"