Cem Uzan'dan Millet İttifakı'nın 7 yardımcılı cumhurbaşkanlığı sistemine eleştiri

Cem Uzan katıldığı bir Youtube kanalında, Millet İttifakı'nın 7 yardımcılı cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi. Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı olan bir rejimin dünyada olmadığını belirten Uzan, "Yapmayın gözünüzü seveyim. İntihar mı etmek istiyorsunuz siz ya? Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz siz ya?" ifadelerini kullandı.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ilan edildi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilanının ardından 12 maddelik bir koalisyon metni yayınlandı.

DİĞER LİDERLERE CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI
Metinde Millet İttifakı'ndaki diğer 5 Genel Başkan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı alacağı ifade edildi. Bakanlık dağılımının ise partilerin çıkardığı milletvekili sayılarına göre paylaştırılacağı belirtildi.

2 BELEDİYE BAŞKANINA CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday olarak görmek istediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ise seçilen Cumhurbaşkanı'nın belirlediği tarih ve görevde Cumhurbaşkanı Yardımcılığına kavuşacağı kaydedildi.

"BÖYLE BİR REJİM DÜNYADA YOK"
7 ayrı Cumhurbaşkanı Yardımcılığı içeren formül Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan'ı isyan ettirdi. Cem Uzan, "7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan bir rejim yok dünyada. Yapmayın gözünüzü seveyim. İntihar mı etkmek istiyorsunuz siz? Bu ülkeki parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan bir rejim dünyada yok." ifadelerini kullandı.

Destici'den Akşener'e: Adayın PKK ile görüşüyor, buna nasıl 'evet' diyorsun? MSB, Orgenaral hakkındaki iddiaları yalanladı Fatih Portakal: Millet İttifakı pamuk ipliğine bağlı Depremin ardından köyün manzarası değişti