Canan Kaftancıoğlu'ndan tartışmalara neden olan paylaşım: Emniyet ve Jandarma suç duyurusunda bulunacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabında 'sahte belgelerle' oy kullanılabileceğini ifade ederek müşahitlerini uyardığı paylaşımı sosyal medyada tartışmalara neden olurken Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan sert yanıt geldi. Kaftancıoğlu'nun kolluk kuvvetlerine hakaret ettiğini söyleyen Emniyet ve Jandarma, suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Canan Kaftancıoğlu'ndan tartışmalara neden olan paylaşım: Emniyet ve Jandarma suç duyurusunda bulunacak

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım tartışmalara neden oldu.

Kolluk kuvvetlerinin seçimlerde sahte belgelerle oy kullanılabileceğini belirten Kaftancıoğlu, müşahitlere paylaşımıyla çağrıda bulundu.

Kaftancıoğlu, söz konusu paylaşımında "Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali(ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira:(" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Canan_Kaftanci/status/1662490933500301313

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDAN TEPKİ GELDİ

Kaftancıoğlu'nun bu açıklamasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı'ndan "Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan Kahraman Jandarmamıza ve Kahraman Polisimize hedef alan uydurma isnatlar ve iftiralara yönelik açıklama" notuyla basın açıklaması yapıldı.

Söz konusu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabında yer alan Kahraman Polisimize ve Kahraman Jandarmamıza ağır hakaret içeren ve tümüyle uydurma olan iftira hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur. Türk Jandarmasına ve Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu, asla gerçek olmayan ve kendisi tarafından uydurulan bir isnat ve iftira üzerinden seçimin güvenliğini sağlayan Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Polisimizi hedef aldı ve yüzüne tükürülmesi gerektiği alçaklığında bulundu. Kaftancioğlu'nun ifadeleri, algı operasyonu yaratmaya yönelik düpedüz bir yalandir. Bu yalan iftira hakareti kabul etmiyoruz müfterinin kendisine iade ediyoruz Vatandaşlarımızın zihnini bulandırma amacı taşıyan ve dezenformasyonun tipik bir örneği olan paylaşım, Canan Kaftancioğlu'nun tiynetini de açıkça ortaya koymaktadır. Terörle mücadelede "ve kamu düzeninde" destan yazan Kahramanlarımızdan duyduğu ve tarafımızca bilinen rahatsızlığını bir kez de bu yolla gözler önüne sermiştir. Kaftancıoğlu ve türevleri, ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan alıkoyamayacak, tüm girişimlerine rağmen terörle mücadelemizi sekteye uğratamayacaklardır. Yüzüne tükürülmesi gereken Kaftancioğlu'nun ifade ettiği gibi Kahraman Jandarmamız ve Kahraman Polisimiz değil kendisinin kol kola gezdiği, yakın dostluk kurduğu terör örgütleridir. 298 sayılı Seçim Kanunumuz açıktır. Kolluk kuvvetleri seçimin güvenliğinden sorumludur. Vatandaş olarak en doğal hakkı olan "Oy Kullanma" hakkını kolluk kuvvetlerinin nasıl kullanacağı ile ilgili usul ve esaslar bellidir. Bu işlemi şaibeli göstermek ve kolluk personelini zan altında bırakmak abes ile İştigaldir. İftiraları ve yalanları nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Canan Kaftancıoğlu'ndan tartışmalara neden olan paylaşım: Emniyet ve Jandarma suç duyurusunda bulunacak - Resim : 1



Fahrettin Altun'dan Dezenformasyon açıklaması: Bir veba gibi dünyaya yayılıyor Ümit Özdağ'ın yayınladığı video fake çıktı! Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Türkiye'de Seçim yasakları başladı