Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Van'da İş Dünyasıyla Buluştu

Bakan Işıkhan, Van'da iş insanlarıyla bir araya gelerek istihdam ve sosyal güvenlik konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Van'da İş Dünyasıyla Buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van’da iş insanlarıyla yaptığı toplantıda, "Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak ülkemizin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Çalışanlarımızın, işverenlerimizin ve yatırımcılarımızın ortak menfaatlerini gözeten adil bir sistem kurmak temel hedefimizdir." dedi.

Tarihi Restorasyon ve Eylem

Bakan Işıkhan, ayrıca Eski Van Şehri'ndeki Ulu Cami ve minaresinde başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Kazım Karabekir Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Işıkhan, İpekyolu Belediyesi önünde eylem yapan işçilerle de sohbet etti. İşçilerin taleplerini dinlerken, Bakanlık olarak işçilerin yanında olduklarını vurguladı:

"Burada sizinle birlikteyiz. Davanıza, haklı mücadelenize destek vermek için siz kıymetli kardeşlerime uğramak istedik. Bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız."

İstihdam ve Ekonomik Destekler

Van'da düzenlenen "Çalışma Hayatı Buluşması" programında konuşan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde ülkenin her alanda güçlü ve bağımsız bir yapıya kavuşması için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. İşverenlerin karşılaştığı zorlukları azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Işıkhan, "Teşviklerimiz ve desteklerimizle işletmelerinizin büyümesine katkı sağlıyoruz. Önemli olan istikrarlı şekilde enflasyonla mücadele ve kalıcı refah artışıdır." dedi.

İstihdam Verileri

İstihdamda önemli artışlar olduğunu belirten Işıkhan, TÜİK verilerine göre 2024 yılı ikinci çeyreğinde istihdamın 1 milyon 105 bin arttığını, işsizlik oranının ise %8,8 seviyesine gerilediğini açıkladı. Bu güzel verilerde dönemsel dalgalanmaların normal olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Türkiye, artık yüz yıllık kalkınma planları yapan bir ülke haline gelmiştir. Bu süreçte zaman zaman dalgalanmalar yaşansa da genel gidişat olumlu yöndedir." şeklinde konuştu.

Yerel Destek ve Katılım

Vali Ozan Balcı, Türkiye’nin her alanda ilerlediğini ifade ederek, "Biz de Van'ı da hazırlamaya çalışıyoruz. Burada bir aile gibiyiz." dedi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de iş dünyası temsilcileriyle önemli çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Katılımcılar

Programa, AK Parti Van Milletvekilleri, SGK Başkanı, İŞKUR Genel Müdürü ve birçok iş insanı katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van'da bir otelde düzenlenen programda iş...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van'da bir otelde düzenlenen programda iş insanlarıyla buluştu.

Otopsi raporuna göre İsrail yalan söylüyor! Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yangın lontrol altında Kapadokya Peribacaları Koruma Toplantısı gerçekleştirildi Aydın Valisi Canbolat, Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ailesini Ziyaret Etti