Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye Meclis'ten geçti! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5000 lira ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak açıkladı!

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören madde TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cumhuriyet'in 100. yıldönümü nedeniyle daha önce çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin lira ikramiye, çalışan emeklilere de verilecek. Bu düzenlemeden yaklaşık 5 milyon emekli faydalanacak. Peki, çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara yatacak?

Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye Meclis'ten geçti! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5000 lira ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak açıkladı!

TBMM Genel Kurulunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren 55. maddesi kabul edildi. Düzenleme, Torba yasa ile Meclis'e gelmişti. Bir defaya verilecek ikramiye için emekli vatandaşlar "Ne zaman hesaplara yatacak?" merak ediyor. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuya dair açıklaması...

Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye Meclis'ten geçti! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5000 lira ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak açıkladı! - Resim : 1

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilere tek sefer verilecek 5 bin lira ikramiyeyle ilgili soru üzerine Bakan Işıkhan, konuyla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını, kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ödemelerin yapılacağını söyledi.

Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye Meclis'ten geçti! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5000 lira ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak açıkladı! - Resim : 2

Düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte 5 bin liralık ikramiyenin bu hafta sona ermeden hesaplara yatması bekleniyor.

Maddenin yer aldığı torba yasanın 27-28 Aralık tarihlerinde Resmi Gazete'de yayımlanacağı öngörülürken, düzenlemeden 4 milyon 680 bin emeklinin yararlanması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye Meclis'ten geçti! Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5000 lira ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak açıkladı! - Resim : 3

DÜZENLEME RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de TBMM Genel Kurulu'nda geçen Torba Yasa'ya dair düzenlemeler yer almıyor. 

Kabine toplantısı iptal edildi Asgari ücret 3. toplantısı bugün yapılacak mı, ne zaman belli olacak? Suç Örgütü Elebaşı Eric Schroeder İstanbul’da yakalandı Çalışma gün ve saatleri değişecek mi?