Çadır satan Kızılay'a güven düştü! Kurban bağışı hisseleri 3'te 2 eridi

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın bölgedeki depremzedelere çadır göndermek yerine hayırseverlere çadır satılmasıyla gündem olmuştu. Yaşanan skandal sonrası güven kaybı yaşayan Kızılay'a kan ve kurban bağışı azaldı. Kızılay'a geçtiğimiz yıl sadece Türkiye'den 42 bin hisse kurban bağışı yapılırken, bu sene sayı 14 bine düştü.

Çadır satan Kızılay'a güven düştü! Kurban bağışı hisseleri 3'te 2 eridi

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 Şubat depremlerinde çadır satışıyla gündemden düşmeyen Türk Kızılay'ı dönemin başkanı Kerem Kınık nedeniyle büyük bir güven kaybı yaşadı.

Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık
Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık

YÜZDE 3'TE 2'LİK DÜŞÜŞ

Halkın güvenini yitirdiği Kızılay'daki skandallar kuruma yapılan yardım ve bağışlarda da ciddi oranda düşüşe neden oldu. Her yıl kurban bayramı öncesinde binlerce kişinin kurban bağışı yapmak için sıraya girdiği Kızılay'a bu yıl Türkiye geneli sadece 14 bin hisse kurban bağışı yapıldı.

Oysa geçen yıl kurban bayramında Kızılay'a ülke genelinde 42 bin hisse kurban bağışladığı tespit edildi.

Çadır satan Kızılay'a güven düştü! Kurban bağışı hisseleri 3'te 2 eridi - Resim : 2

KAN BAĞIŞI DA AZALDI

Kızılay'ın, Et Süt Kurumu'na her yıl kesim için yetki verdiği, bu yıl ise Kızılay tarafından kuruma sadece 2 bin hayvan kesimi yapılmasına dair yazı gönderildi.

Kurban bağışı 3'te 2 oranında düşen Kızılay'a sadece kurban yardımları değil nakli ve aynı yardımların da yüzde 60 oranında düştüğü, kan bağışlarında bile önemli oranda azalma yaşandığı bildirildi.

Çadır satan Kızılay'a güven düştü! Kurban bağışı hisseleri 3'te 2 eridi - Resim : 3

Üst düzey bir yetkili kurumların başına getirilen yöneticilerin geçici olduğunu, ancak kurumların kalıcı olduğunu belirterek, "Kızılay bizim köklü yardım kuruluşlarımızdan biridir. Göz bebeğimizdir, el birliğiyle sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

Çadır satan Kızılay'a güven düştü! Kurban bağışı hisseleri 3'te 2 eridi - Resim : 4

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü CHP'li Canan Kaftancıoğlu'ndan değişim isteyen Ekrem İmamoğlu'na sert sözler! Kesilen kurbanda yenilmemesi gereken yerler Devlet Bahçeli'den Merdan Yanardağ cevabı: İhanetin serbestisi olmaz