Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Hülya Koçyiğit'e Onur Ödülü verildi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali, Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Ödüller Dağıtıldı

Yarışma çerçevesinde en yüksek puanı alan "And Next Year When Spring" filmiyle yönetmenler Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand birinciliği elde etti. İkinci sırayı "The Premiere" ile Toma Waszarow alırken, "Yaren" filmiyle Mehmet Ali Poyraz üçüncü oldu.

Konser ve Teşekkürler

Ödül töreninde Amerikalı sanatçı Della Miles, Gazze ile ilgili eserler seslendirdi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, festivalin kapanışında usta oyuncu Hülya Koçyiğit’e "Türk Sineması Onur Ödülü" sundu ve ona antika bir fotoğraf makinesi hediye etti.

“Sinemanın Gücü Birleştirir”

Koçyiğit, ödülünü aldıktan sonra, “Sinemanın gücünü aslında bizi bir araya getirdiği için seviyorum,” diyerek Afyonkarahisar'daki sinema ilgisinden etkilendiğini belirtti. Festivalin ihtiyacı olan desteğe dikkat çekti.

Ateşkes Çağrısı

Usta oyuncu, kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu şiddetin durması için uluslararası topluma seslendi. “Bir an evvel ateşkes olsun,” dedi.

Festivalin 109 ülkeden 2009 başvuru aldığı ve 20 filmin finale kaldığı belirtildi. Büyük Taarruz Özel Ödülü "Miralay Reşat Çiğiltepe" belgeseliyle Afra Nur Arslantaş'a verildi.

Festival Hakkında Bilgi

Festivalin yöneticiliğini gazeteci Sevda Dursun, danışmanlığını senarist ve yönetmen Hilal Çelenk, yürütücülüğünü ise yapımcı Baran Mayda üstlenmiştir. Daha fazla bilgi için buyuktaaruzkisafilmfestivali.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından...

Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen "Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi. Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalin kapanış töreninde, ABD'li şarkıcı Della Miles konser verdi.

Kaynak: AA

Karaman'da Mısır Tarlasında Obruk Oluştu Şaban Yılmaz'a Veda Yemeği Düzenlendi AK Parti'de değişimin ayak sesleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı