Bursa'da yabancı turistlerin camideki saygı duruşu

Bursa'nın Yeşil Cami'sinde yabancı erkek turistler, saygı amacıyla şortlarının üzerine etek giyerek dikkat çekti.

Bursa'da yabancı turistlerin camideki saygı duruşu

Bursa'nın tarihi Yeşil Cami'sine ziyaret eden yabancı erkek turistler, İslam'ın kutsal mabedine olan saygılarından ötürü ilginç bir davranış sergiledi. Sosyal medyada oldukça beğeni toplayan bir videoda, bu turistlerin, şortlarının üzerine etek giyerek camiyi gezdiği ve fotoğraflar çektiği görüldü.

MÜEZZİN KAYYIM İRFAN AKBULUT'TAN AÇIKLAMA

Yeşil Cami'nin müezzin kayyımı İrfan Akbulut, "Bu davranış, daha çok İslam'a duyulan saygının bir yansımasıdır. Yabancı turistler, girişteki kuralları dikkatlice okuyor ve buna uyuyorlar" şeklinde konuştu. Akbulut, son 7 yılda camide birçok yerli ve yabancı misafir ağırladıklarını belirtti.

TATİLCİLERİN İSLAM'A SAYGISI

Ayrıca Akbulut, "Erkek turistler, birbirlerine fotoğraf çektirirken keyifli anlar yaşadılar. Bu tür anlayış, hem bizim için hem de ziyaretçiler için önemlidir" diyerek turistlerin kurallarına olan bağlılıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İSLAM'A İLGİ ARTIYOR

Bursa'nın tarihi mekanlarına olan ilginin son yıllarda arttığını belirten Akbulut, Kur'an-ı Kerim'in farklı dillerdeki meallerini turistlere hediye ettiklerini ve İslam'ı tanıtma çabalarının devam edeceğini vurguladı.

Akbulut, "İslam'a ve mabetlerine büyük bir ilgi var. Biz de bunu memnuniyetle karşılıyoruz" sözleriyle ifadesini tamamladı.

Bursa'da tarihi Yeşil Cami'ye şortla girmemek için mekanda kadınlara yönelik bulundurulan etekleri...

Bursa'da tarihi Yeşil Cami'ye şortla girmemek için mekanda kadınlara yönelik bulundurulan etekleri şortlarının üzerine giyen erkek turistlerin videosu, sosyal medyada dikkat çekti. Bursa'da ilk dönem Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan cami, çok sayıda yerli yabancı turisti ağırlıyor.

Bartın İnkumu Sahili'nde kirlilik sorunu Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni Almanya'da Cami Günü Etkinliği Bakan Yerlikaya, Rus Büyükelçiyi ağırladı