Bülent Arınç'tan Can Atalay açıklaması: Dostça ikaz ediyorum

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay ile ilgili kararının uygulanması gerektiğini belirterek Meclis Başkanı Kurtulmuş'a seslendi. Arınç, "Bugün önemli bir kararla karşı karşıyasınız. Bana düşen sizi dostça ikaz ederek Sayın Can Atalay'ı meclise davet edip ant içmesini temin etmenizdir" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'tan Can Atalay açıklaması: Dostça ikaz ediyorum
  • Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, tutuklu iken Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararının uygulanması gerektiğini söyledi.
  • Sosyal medya platformu X üzerinden konu ile ilgili bir paylaşımda bulunan Arınç, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek, şu ifadeleri kullandı:
Bana düşen sizi dostça ikaz ederek Sayın Can Atalay'ı meclise davet edip ant içmesini temin etmenizdir. Anayasa Mahkemesi'nin bu kadar kesin ve kati kararlarına karşı direnmenin hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

"ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAMIŞTIR"

  • Bülent Arınç, "Anayasa Mahkemesi'nin defaatle verdiği kararlar ortada; ki en son 10'a 4 bir karar vermiş görünüyor ve o 4 üyenin de esastan bir itirazları yok, usulden itirazları var. Durum böyle iken Can Atalay'ın tekrar milletvekili olabilmesi için önünde hiçbir engel kalmamıştır." dedi.
  • Arınç, Kemal Aktaş örneğini de vererek, "Geçmişte bir milletvekilliğinin düşürülmesine bu şekilde karşı çıkmışken bugün neredeyse rutin bir olay gibi milletvekilliklerinin düşürülmesi vesilesiyle siyaset kurumunun zedelendiğini, siyasetçinin yıprandığını ve bu kurumun çok büyük yara aldığını düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Holiganlık sporun ruhuna zarar verir Konya diken üstünde! Dışişleri Bakanlığı: Gazze’de kalıcı ateşkes çabalarını takdir ediyoruz