Buket Aydın'dan 'Madde Madde Gündem' programında önemli açıklamalar: Bomba Abdullah Gül kulisi

Çağlar Cilara'nın sunduğu 'Madde Madde Gündem' programına konuk olan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Buket Aydın, "Akşener'e iki ülkeden ziyaretlerde bulunuldu ve Abdullah Gül'ün aday olmasının olumlu olduğu söylendi. Akşener yine de Gül'ün adaylığını kabul etmedi." dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haber Global'de Çağlar Cilara'nın sunduğu 'Madde Madde Gündem' programına konuk oldu.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını kabul etmeyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Buket Aydın, başka ülkelerin baskılarına rağmen Gül'ün adaylığını kabul etmediğini aktardı.

Aydın, "Akşener'e iki ülkeden ziyaretlerde bulunuldu ve Abdullah Gül'ün aday olmasının olumlu olduğu söylendi. Akşener yine de Gül'ün adaylığını kabul etmedi." dedi.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"Ben CHP ve İYİ Parti'yi anlayamıyorum. Asla aynı şeyi düşünmüyorsunuz. Asla ortak noktada buluşamıyorsunuz. Hala ittifak yapmaya çalışıyorsunuz. Bu kimin işine yarıyor tabii ki Cumhur İttifakı'nın işine yarıyor. Ben Cumhur İttifakı'nda da böyle bir şey görsem aynı şeyleri onlar içinde söylerim. Birbirinizin arkasından işler çeviriyorsunuz gizli kapaklı anlaşmalar yapıyorsunuz ve hala ittifak yapıp kendi seçmenlerinizi de küstürüyorsunuz.

İYİ Parti artık CHP’den bıktı. CHP’nin kötü taraflarını da görmezden gelmekten bıktı.

"İMAMOĞLU KOLTUĞUNA GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI"

Ben İstanbul’da yaşayan biri olarak söylüyorum Ekrem İmamoğlu son iki aydır İstanbul Belediye Başkanı olduğunu hatırladı. Ulaşımda sekmeler oldu, taksi sorununu çözemedi. Aslına bakarsan diğer koltukları kazanma ihtimali kalmayınca İstanbul’a geri döndü. Yani cumhurbaşkanı olamadı, cumhurbaşkanı yardımcısı olamadı, CHP genel başkanı olamadı. Bir koltuğu kaldı 'bari oraya geri döneyim' dedi.

"İYİ PART GÜCÜNÜ ÖLÇSÜN"

İYİ Parti'nin kesinlikle çok daha iyi adaylar çıkarabileceğini düşünüyorum. Çok daha iyi alternatiflerinin olduğunu düşünüyorum. İYİ Parti artık CHP ile birleşe birleşe hiçbir şey yapamadığını gördü. Ben bu kararların arkasında duruyorum girsinler güçlerini ölçsünler. İYİ Parti kısa vadeli değil uzun vadeli düşünsün. Yerel seçimde CHP ile birleşmek İYİ Parti için intihardır. Ben Meral Akşener olsaydım her yerde kendi adaylarımı çıkarır gövde gösterisi yapardım.

"BU SEÇİMDE ÇOK EĞLENECEĞİZ"

CHP tüm yenilgilerinde suçlu olarak İYİ Parti'yi gösteriyor. Bu seçimde çok eğleneceğiz. Çünkü eğer CHP ittifak yapmadan seçime girerse yani hem HDP hem İYİ Parti kendi adaylarını çıkarırsa CHP’nin gerçek oy oranını göreceğiz. Çünkü İYİ Parti ile açıktan ittifak yaptıklarını biliyoruz ama HDP ile de gizliden ittifak yapıyorlar.

CHP o kadar çok kişiye söz vermiş ki o sözleri tutabilmesi için çok fazla bakanlığa ihtiyacı var ve muhtemelen tüm bakanlıkları böleceklerdi.

Özgür Özel'in söylediği şeyler gerçeği yansıtmıyor kendisini iyi göstermek için türlü türlü söylemlerde bulunuyor.

"EN BÜYÜK KADINA ŞİDDET CHP'DE"

En büyük şiddet kadına şiddet de dahil olmak üzere CHP’nin içinde var. Demokrasi denen şey CHP’de yok. Bu seçimin ana cümlesi gerçekten de İYİ Partili Adnan Beker'in söylediği 'Allah ülkeyi korumuş sözüdür'"

4.2 büyüklüğünde deprem: Van'dan hissedildi Bağcılar'da yangın! 1 kişi hayatını kaybetti Zafer Partisi'nden kritik yerel seçim kararı! Kerkük'te resmi dil Türkçe oldu! Ne gibi değişiklikler olacak?