Buket Aydın'dan CHP- İYİ Parti ittifakına dair açıklama: Akşener tükürdüğünü yalayacak

Haber Global ekranlarında 'Mesele' programında konuşan Buket Aydın, "Özgür Özel, CHP'de genel başkansa genel başkan olmalı. Burada Ekrem İmamoğlu'nun bir bölgesi var gibi görüyorum ben. İYİ Parti en kötüsünden bir İstanbul ittifakına mecbur bırakılacak ve ikna edilecek. Akşener'in son günlerdeki agresif tavrının sebebinin de ne yapacağını bilememesi, çıkış noktası bulamaması olduğunu düşünüyorum." dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haber Global ekranlarında 'Mesele' programında gündeme dair konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile arasında geçen telefon konuşmasını aktaran Aydın, "Özgür Özel, CHP'de genel başkansa genel başkan olmalı. Burada Ekrem İmamoğlu'nun bir bölgesi var gibi görüyorum ben." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in son günlerde görülen agresif tavrı ile ilgili de konuşan Aydın, "İYİ Parti en kötüsünden bir İstanbul ittifakına mecbur bırakılacak ve ikna edilecek. Akşener'in son günlerdeki agresif tavrının sebebinin de ne yapacağını bilememesi, çıkış noktası bulamaması olduğunu düşünüyorum. Akşener, tükürdüğünü yalayacak." ifadelerini kullandı.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu ile de çok uzun senelerdir bir abi-kardeş ilişkisi vardı. Hatta Selvi Kılıçdaroğlu'nun ona kongre sırasında göstermiş olduğu tepki malum çok konuşuldu. Çok sinirli ve agresif bir tavırla 'ona bağırmayacaksınız çok yanlış yapıyorsunuz' dedi ve daha sonra bazı kameralar Selvi Kılıçdaroğlu'na sabitlendiğinde gördük ki Özgür Özel kendisinin ellerini falan öpüyor ama Selvi Hanım Özel'i itiyordu. Bu aslında senelerdir Kılıçdaroğlu ile olan abi-kardeş ilişkisinin bu şekilde sonuçlanmamasını gösteriyordu. O kongrede verilen tepkinin gerçek tepki olduğuna inanıyorum.

Ben buraya gelirken Özgür Özel beni aradı. Kendisini telefonda da tebrik ettim burada da tebrik ediyorum. 2015 senesinden beri aslında biz tanışırız konuşuruz dönem dönem. Sadece son işte yani bu senenin ocak ayından sonra benim de açıklamalarım birazcık tansiyon yükselten ve sertleşen açıklamalar olduktan sonra bir süredir konuşmuyorduk. Bugün konuştuk kendisini tebrik ettim bu telefon görüşmesinde oda bana bir şey hatırlattı. Aramızda geçen bir diyaloğu hatırlattı. Ben hatırlamıyordum o söyleyince hatırladım. 2015 senesinde kendisi Manisa'da ön seçimde birinci çıkınca bayağı bir fark ile orda da olaylar bir şeyler olmuştu. Ben de o dönem 'tam bir sol lidersiniz' diye tebrik etmiştim. Bana bunu hatırlattı ve dedi ki 'bana böyle demiştin bak şimdi CHP genel başkanı oldum' dedi.

Hoş bir tavır tabi şimdi biliyorsunuz Kemal Bey ile benim en son yerel seçim sürecinden beri süregelen bir gülme muhabbeti üzerinden bitmek bilmeyen kendisine ve kurmaylarına dalga geçerek gülmediğimi defalarca anlatmış olmama rağmen sürekli seçim propagandası yapmaktan vazgeçmedikleri hatta öyle bir acziyet seviyesine düştükleri ve kendi kongrelerinde bile çıkışta bu görüntüyü kullanarak kendi aralarındaki bir yarışta bu görüntüden medet umdukları bir takım sıkıntılar yaşandı.

"EKREM İMAMOĞLU'NUN BİR BÖLGESİ GİBİ GÖRÜYORUM"

Kemal Bey'in gitmesini CHP adına olumlu buluyorum bu sebeple. Özgür Bey'in bu telefon görüşmesinde ki sıcak tavrını da olumlu buluyorum. Herkese belli ki el uzatmak istiyorlar bir takım insanları kazanmak istiyorlar hoş bir tavırdı ama size katıldığım noktalar var. Burada bir İmamoğlu ve Özgür Özel ittifakı görüyoruz biz. Birkaç başlı sistemler her zaman sıkıntı yaşarlar. Genel başkansan genel başkan olmalısın. Burada Ekrem İmamoğlu'nun bir bölgesi var gibi görüyorum ben. İkincisi hemen ikinci gününden bir sokağa çıkma çağrısını da çok tehlikeli buluyorum. Çünkü bu sokağa çıkma çağrılarının sonuçlarında biz ülkelerin neler yaşadığını gördük. Tartışmalı bir süreç varsa bu tartışılabilir tabii ki sen ana muhalefet partisi lideri olarak tabii ki eleştirebilirsin bir takım noktaları yargıdaki bu süreç hoşuna da gitmemiş olabilir. Sen her şeyde 'sokağa çık' diyeceksen biz zaten yandık. Bunun altına hep birlikte çizelim.

"AKŞENER TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAYACAK"

Ayrıca burada bir nokta daha var benim CHP hariç yanına eklemek istediğim. İmamoğlu, İstanbul İBB başkanı olmak istiyor 2028'de de CHP'nin cumhurbaşkanı olmak istiyor ve böyle olacağını düşünüyor. Motivasyonu bu ve buna kanalize olmuş durumda.

Özgür Özel'in herkese zeytin dalı uzatması esas olarak İYİ Parti'ye yapılacak. İYİ Parti en kötüsünden bir İstanbul ittifakına mecbur bırakılacak ve ikna edilecek. Bu noktada kazanmak için İYİ Parti'ye ihtiyacı var. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu bunun için her şeyini ortaya koyacak. Meral Akşener'in son günlerdeki agresif tavrının sebebi de ne yapacağını bilemeyen çıkış noktası bulamayan bir Meral Akşener profilidir. Kesinlikle İstanbul ve Ankara'da bir ittifaka mecbur kalacak. Yanlış bir tavır olmasın ama Akşener, tükürdüğünü yalayacak diye düşünüyorum."

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü Buket Aydın 'dijital soykırıma' dikkat çekti İmamoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması