Buket Aydın'dan CHP-Diyanet gerilimine dair açıklamalar

CHP-Diyanet gerilimine dair açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, "CHP bu durumu çok ciddi bir fırsata çevirmeli. Bu fırsatı din tartışmaları ile harcarlarsa muhafazakar kesim rahatsız olmaya başlar. Ben CHP'de olsam kurmaylarımı uyarırım." dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Adam kendini resmen Şeyh'ül-İslam sanıyor. Cuma hutbesinde, 'Kadınların yüz, el ve ayakları hariç örtünmesi gerektiğini, kadınların gençlerin erken yaşta evlenmesi gerektiğine' dair bir şeyler saçmalamış. Diyanetin sınırsız bütçesiyle, saltanat süren bu hadsiz adam" şeklindeki sözleriyle Diyanet ve cuma hutbesini hedef almıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan söz konusu ifadelere cevap geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, bir siyasi parti sözcüsünün, düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu cuma hutbesiyle ilgili yaptığı değerlendirmeler hakkında açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cuma hutbesinde, Müslüman kadın ve erkeklerin davranışları ve kıyafeti hususunda Kur'an-ı Kerim'in Ahzab Suresi (59) ve Nur Suresi (30-31) ayetlerinin ve Hazreti Muhammed'in konuyla ilgili hadislerinin açıkça ortaya koyduğu temel çerçeveyi ifade ettiği belirtildi.

BUKET AYDIN: CHP FIRSATA ÇEVİRMELİ

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, TV100'de 'Başak Şengül ile Doğru Yorum' programında tartışmaya dair açıklamalarda bulundu.

İnsanların dini hassasiyetlerine saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Aydın, "Mülteciler, adalet, ekonomi, eğitim ve doğal afetler bu ülkenin en önemli meseleleri. Bu ankette 'CHP bunu çözebilir' diye çıktıysa eğer CHP bu durumu çok ciddi bir fırsata çevirmeli. Bu fırsatı din tartışmaları ile harcarlarsa muhafazakar kesim rahatsız olmaya başlar. Ben CHP'de olsam kurmaylarımı uyarırım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Hatay" mesajı Dışişleri Bakanlığı: Çin'in katkılarını takdirle karşılıyoruz Atatürk yapay zeka ile Dadaşlara seslendi Meclis koridorunda protesto tartışması!