Buket Aydın'dan 'birlik' çağrısı: Hepimize çok büyük görevler düşüyor

Haber Global'de 'Mesele' programında önemli açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın 'birlik' çağrısı yaptı. Aydın, "Bizim biraz daha makul ve anlayışlı olmamız gerekiyor. Hepimize çok büyük görevler düşüyor." dedi.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haber Global'de 'Mesele' programında önemli açıklamalarda bulundu.

'Birlik' çağrısı yapan Aydın, "Bizim biraz daha makul ve anlayışlı olmamız gerekiyor. Hepimize çok büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

İngiltere ve Amerika aslında birbirleri ile iyi geçiniyor gibi görünüp birbirlerinin altını oymaya çalışan iki ülke aslında. Ben Arap dünyasının ağırlıklı olarak İngiltere'nin elinde olduğunu düşünüyorum. Arap dünyasının bir çok aktörünü İngiltere piyon gibi oynatıyor. Bir taraftan ajanlık faaliyetleri bir taraftan dünya savaşı kurguları konuşuluyor.

"ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR"

Ülkemiz üzerinde oyunlar oynandığı gerçeği var. Burada ne yapmamız gerekiyor? Biraz daha biraz daha anlayışlı olmamız gerekiyor ve özellikle Türkiye'deki gazetecilere büyük görev düşüyor. Türkiye'deki bilgili insanlara hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bir tevhit bayrağı üzerinden hilafet tartışması başlatmak bunu büyütmek buradan Atatürkçülüğe buradan başka şeylere girmek resmen bu ülkede bir kargaşa çıkartma çabası gibi geliyor.

"ÖZGÜR ÖZEL KIŞKIRTMAYA ÇABALIYOR"

Garip bir şey söyleyeceğim; CHP Lideri Özgür Özel seçildiği günden bu yana sürekli hani her şeyde sokağa çıkın gibi ifadeleri kullandı. Böyle insanları kışkırtmaya yönelik bir çaba olarak görüyorum ben bunu.

Hilafetin bir bayrağı yok. Tevhit bayrağı ayrı bir şey hilafet ayrı bir şey. Tevhit bayrağı hilafetin bayrağı değildir. O bayrak tevhidin yazılı olduğu bir sembol sadece. Üzerinde "Allah'tan başka ilah yoktur Muhammet onun resulüdür" yazıyor. Bu her Müslümanın kabul etmesi gereken bir şey zaten. Burada yazanı kabul etmeyen kişi Müslüman değildir zaten bu kadar basit."

Süper Kupa finali neden oynanmadı? İşte krizin arka planı Dışişleri Bakanı Fidan'dan taziye telefonu Öğrenci servisinin kaçırılma anı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı