Buket Aydın'a açıklamalarda bulunan Sinan Oğan: HDP Türkiye partisi olsaydı görüşmeyi normal karşılardım

Buket Aydın'a açıklamalarda bulunan Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesini değerlendirdi. Oğan, "HDP PKK ile arasına mesafe koyabilseydi, Kandil yerine Türkiye partisi olabilseydi, CHP'nin görüşmesini normal karşılardım. HDP'nin Türk siyasetinde belirleyici rol oynaması beni çok üzüyor. Ne HDP ne de HÜDA PAR'ın pazarlık içerisine girilmeden o koltuğa oturacak adayın seçilmesi gerekir. " dedi.

Buket Aydın'a açıklamalarda bulunan Sinan Oğan: HDP Türkiye partisi olsaydı görüşmeyi normal karşılardım

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesini değerlendiren Oğan, "HDP PKK ile arasına mesafe koyabilseydi, Kandil yerine Türkiye partisi olabilseydi, CHP'nin görüşmesini normal karşılardım. HDP'nin Türk siyasetinde belirleyici rol oynaması beni çok üzüyor. Ne HDP ne de HÜDA PAR'ın pazarlık içerisine girilmeden o koltuğa oturacak adayın seçilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'nin en önemli makamına aday olmak elbette ki gurur verici. O heyecanı üzerimizden attık, YSK'dan da açıklama yapıldı. Artık sahadayız. 

Yakın çevremden adaylığıma karşı çıkan olmadı, yakınımdakiler genelde Türk milliyetçisi ve Atatürkçüsü. Hep bana, neden Türk milliyetçilerinin bir adayı yok, dediler. Her kesimin bir adayı var, yüzde 30'luk hatta daha üstüne aday çıkabilecek bir Türk milliyetçisi var, onların adayı yok. Bana teşekkür ederiz, bizi adaysız olarak bırakmadınız, diyorlar.

"DONANIM AÇISINDAN KENDİMİZİ DAHA YETKİN GÖRÜYORUZ"
Bir defa ben Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmeye talip bir Türk milliyetçisiyim. Sayın Bahçeli ve Akşener'in şahsı kıymetlidir ancak Türk milliyetçiliğini biz daha modern, şehirli, kapsayıcı ve her milliyetçi Irmağının Akşına Ölürüm Türkiyem şarkısını dinlerken gözleri dolar ama ırmaklar talan edilirken de gözleri dolması lazım. Bizim daha genç, daha dinamik ve dünya ile iç içe ve eğitimini bu alanda yapmış, diplomalı ekonomist olan, dış güvenlikten güvenlik meselelerine kadar bilen, fikriyat ve donanım açısından da kendimizi daha yetkin görüyoruz.

"BİRİ KIZIL KÜRDİSTAN BİRİ YEŞİL KÜRDİSTAN HEDEFİ OLANLARI YANLARINA ALDI"
Türkiye, kutuplaştırılmış bir siyasetten şikayet ediyor ancak bu siyaset maalesef Millet İttifakı ile de devam ediyor. İnsanlar üzerinde şu baskı var, iki ittifak var, ikisinden birini seçeceksin. Oysa Türk milleti iki kutba mahkum edilmemeli. Demokrasi, milletin önüne seçenekler sunma işidir. 20 yıldır yıpranan AK Parti öncülüğündeki Cumhur İttifakı ile uzun süredir muhalefet olan CHP'nin önderliğindeki Millet İttifakı da, biri Kızıl Kürdistan biri Yeşil Kürdistan hedefi olanları yanlarına aldı.

"TÜRKİYE'DE KOLTUĞA OTURAN KALKMAK İSTEMİYOR"
Biz gençleri anlayan ve kuşak olan da en yakın biziz. Erdoğan 69, Kılıçdaroğlu 74 yaşında. Elbette ki gençler büyüklere saygı duyar ama onların kendileriyle ortak bir işetişim dili kurabileceğine inanmazlar. Ben bu anlamda daha şanslıyım. Gençleri daha kolay anladığım düşünüyorum. Türkiye gibi bir ülkede daha genç ve dinamik ve dünyayı daha iyi kavrayan bir lidere ihtiyaçları var. Türkiye'de koltuğa oturan kalkmak istemiyor. Türk siyasetçilerini anaları koltuğa mı oturttu acaba? Lider suntası var. Tek adam, partilerde başlıyor, partilerde bitirilmeli ve parti içi demokrasi olmalı ki ülkeye de gelsin. 

Oy bölünme konusundaki mahalle baskısını doğru bulmuyorum. İnsanları kategorize etmeyelim. Sinan Oğan'ın oy alacağı kitle sadece CHP tabanı değil ki. Muharrem İnce CHP'nin adayıydı, ancak Sinan Oğan tüm vatandaşların oylarına talip, oy alabileceği seçmen her partide var. Sandığa gitmeyecek seçmenin sandığa gitmesine vesile olduk. Seçenek sunduk, oy bölmek değil, oy zenginleştirmektir. 

Erdoğan, bir açıklamasında, bana Türkçülükle de Kürtçülükle de gelmeyin. Türkçülük kurucu, Kürtçülük bölücüdür. Türk milliyetçileri kendi ideolojilerini ayakları altına alan birine oy vermez. Gazi Meclis dururken, demokrasinin yolunu Diyarbakır'dan geçirmek isteyenlere de vermez. 

Türkiye kamplaşma ve siyaset dilinin bu kadar yıpratıcı olmasından yoruldu. Eskiden liderler bir araya gelir tartışırdı. Biz, depremi unutturmayacağız, bu ülkenin gerçeği. Bütün programlarımızı ortaya koyduğumuzda zaten kendisini milliyetçi olarak tanımlamasa bile bu zihniyetten yorulan insanlar da gelecek.

"HDP'NİN,  TÜRK SİYASETİNDE BELİRLEYİCİ ROL OYNAMASI BENİ ÜZÜYOR"
HDP PKK ile arasına mesafe koyabilseydi, Kandil yerine Türkiye partisi olabilseydi, CHP'nin görüşmesini normal karşılardım. HDP'nin Türk siyasetinde belirleyici rol oynaması beni çok üzüyor. Ne HDP ne de HÜDA PAR'ın pazarlık içerisine girilmeden o koltuğa oturacak adayın seçilmesi gerekir. Milletimiz bizim adaylığımızı çok sıcak karşıladı.

"DEMOKRASİ ADINA İMZA VERİLDİ"
Bizim imzalarımız organik, hormonlu değil. Son derece organik olduğu için her bir imzanın arkasında samimi destek ve inandırıcılık olduğu için böyle bir iddia yok ortada. Sosyal medyada yazabilirler ama gayretimi ortada, biz hormonlu imzalarla süreci tamamlamadık. İmzalar, milli mücadele ruhuyla toplandı, bizi desteklemeyenler bile demokrasi adına imza verdi. 

Bir kısım, Akşener'e oy vereceğiz ama Türk milliyetçisiyiz ama bizim adayımız sizsiniz diyenler oldu. Biz ciddiyeti, aklı selimi temsil etmek istiyoruz. Erdoğan, sabah dediğini akşam yalanlayabiliyor. Bu Türkiye'ye zarar veriyor, bu muhalefette de var. Siyaset, Türkiye'deki en güvenilmeyen ortam haline geldi. Türk siyaseti, kurumların önde olduğu bir anlayışa geçmeli. Bizim sözümüz Türk siyasetinde senet olacak. Köhne siyaseti yıkıp yerine çağdaş siyaseti getireceğiz.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU
Ekonomi, liyakatsizlik büyük sorun... Bu sorunların tamamı çözüme kavuşma imkanına sahip. eğer çözülmüyorsa ya çözülmesi istenmiyordur, ya da bundan mahrum. Biz liyakatli insanları iş başına geçirirsek, biz 13 milyon sığınmacıyı ülkelerine güven içinde geri göndereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri zırvalayıp dursa da askerlerimizin fedakarlığını biliyoruz Yargı paketi TBMM'de yasalaştı İYİ Partili isim istifa etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Vedat Bilgin ile görüştü