Buket Aydın YouTube programı Haftalık'ta değerlendirdi: Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkı değil mi?

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın YouTube'da yayınlanan 'Haftalık' programında altılı masadaki adaylık sürecini enine boyuna değerlendirdi. Aydın, 2 yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine konuk olduğunda adaylık sinyalini verdiğini ifade etti ve sürece bakıldığında altılı masanın adayının Kılıçdaroğlu olması gerektiğini ifade etti.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haberet YouTube kanalında yepyeni bir programa başladı. Aydın, 'Haftalık'ta haftanın önemli gelişmelerini değerlendirecek. İlk programda konu ise elbette altılı masaydı. 

Buket Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 yıl önce konuk olduğu programda aday olarak kendisini tarif ettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun hem altılı masaya hem de kriz süreçlerinde çok ciddi emek sarf ettiği için aday olması gerektiğini belirtti. 

"2 SENE ÖNCE ADAY OLARAK KENDİSİNİ TARİF ETTİ"
Haberet Genel Yayın Yönetmeni Aydın, şunları söyledi "Altılı masa altılı masa diyoruz. Altılı masanın en büyük iki partisi hangisi? CHP ve İYİ Parti. Sorun da buradan çıkıyor. CHP'nin adayı çok uzun zamandır belli. Ben 2 sene önce Haber Global'de program yapmaya başladığım zaman Kemal Bey'i konuk aldım. Orada Kemal Bey'in aday olacağı belliydi. Hatta çok net isim veriyorum: Sevgili Tuncay Özkan'la biz yayın öncesi görüştük. Ben dedim ki 'Cumhurbaşkanı adayını tarif etmesini isteyeceğim' O da bana 'Hadi bakalım nasıl bir aday anlatacak' dedi. 'Niye kendisi gibi bir aday mı anlatacak? O mu aday olmak istiyor?' dedim ve 'o olmak istiyor' bilgisini almıştım zaten yayına girmeden önce. Ben bu bilgiyi aldığım için 'Cumhurbaşkanı adayınızı anlatır mısınız?' dedim. Anlattı 'kendinizi tarif ediyorsunuz' dedim özellikle. O da böyle hafif geçiştirdi. İlk defa adaylığını kabul ettiği yayın diyebiliriz.

"ADAYLIĞI KEMAL KILIÇDAROĞLU HAK EDİYOR"
CHP, zaten Kemal Bey'i aday gösterecekti. Peki ne oldu da ortalık karıştı? Altılı masanın en baştan Kemal Bey'in adaylığını kabul etmesi lazımdı. O kadar kararsız bir durum çiziyorlar ki. Kemal Bey'in adaylığına altılı masanın güveninin olmaması seçmenin de güvenini sarstı. En baştan altılı masa 'Kemal Kılıçdaroğlu' ortak adayımız deseydi. Çok başka farklı bir tablo olurdu. Öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Altılı masanın kurucusu Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Altılı masayı ayakta tutan insan Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Birçok süreç yönetildi. Bunları çok iyi yönettiğini düşünüyorum. Hepsini Kemal Bey büyük bir sakinlikle yönetiyor. Kemal Bey'in ekibi kesinlikle Kemal Bey'in aday olmasını istiyor. Kemal Bey, bundan vazgeçecek gibi gözükmüyor. "

Buket Aydın YouTube programı Haftalık'ta değerlendirdi: Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkı değil mi? - Resim : 1

Buket Aydın YouTube programı Haftalık'ta değerlendirdi: Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkı değil mi? - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gülümseten espri Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilecik'te konuştu "Aday belirleyemedik, Erdoğan’ı destekliyoruz diyecekler" Sinan Ateş'in eşinden Semih Yalçın'a zehir zemberek sözler