Buket Aydın: Kılıçdaroğlu ile 2019'da dalga geçmedim ama 'kazanacağız' derse bu sefer gülerim

31 Mart seçimleri öncesinde Kanal D’de konuk aldığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız" ifadelerine gülerek karşılık verdiği öne sürülen Buket Aydın konuya dair açıklamalarda bulundu. Buket Aydın, "Kılıçdaroğlu ile 2019'da dalga geçmedim ama kazanacağız derse bu sefer gülerim." dedi.

Haftalık programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz" sözlerini değerlendirdi.

31 Mart seçimleri öncesinde Kanal D’de konuk aldığı Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağız" ifadelerine gülerek karşılık verdiği iddia edilen Buket Aydın o konuya da açıklık getirdi.

Buket Aydın, "Kemal Kılıçdaroğlu'yla dalga geçmek için gülmemiştim. Yayının akışında var olan şeyleri kesip kırparak o videoyu yayınlıyorlardı. Ama şu anda 'aynı büyükşehirleri tekrar alacağız' dese karşısına geçip gülerim." dedi.

Buket Aydın'ın açıklamaları şöyle;

"Kılıçdaroğlu'nun çok enteresen bir açıklaması var 'Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz' Allah Allah ne kazandırır tek başına meşruiyet? Örnekse 1980 darbesinden sonra 82 Anayasası halk oylamasına sunuldu. Darbe anayasasını kabul edenlerin oranı yüzde 91,37. Yani bu ülkenin insanlarının yüzde 91'i darbe anayasasına 'evet' dedi. Kemal Bey, seçim sürecinde yoruldunuz acaba tatil falan mı yapamadınız? Bir tatile mi gitseniz? Veya bir uzmanla mı görüşseniz? Gerçekten halinizi iyi görmüyorum. Gerçekten iyi değilsiniz. Sayın Erdoğan'a diyordunuz ya 'nasıl bir hırs, koltuk hırsı' falan gerçekten hayatımda sizin gibi koltuk sevdalısı sizin kadar ne dediğini ne dediğini bilmeyen bir parti lideri görmedim. Nasıl böyle bir kıyas yapıyorsunuz? Seçimi kaybettiniz, sürekli kazanacağınızın propagandasını yaparak yalan yanlış anketler yayınlayarak insanları kandırarak kaybettiniz ve hala 'neden kaybettim' diye şapkanızı önünüze koymuyorsunuz. Hala garip garip dönemlerle abuk sabuk şeylerle kıyaslayarak kendinizi çok kötü duruma düşürüyorsunuz. Bence biraz susun, bu talihsiz açıklamaları yapmayın zira böyle devam ederseniz yerel seçimlerde de sonunuz ancak hezimet olacak.

"DALGA GEÇMEK İÇİN GÜLMEMİŞTİM"

Geçen yerel seçimlerde 'Buket Aydın güldü' diyorlardı ya. Ben orada gerçekten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla dalga geçmek için gülmemiştim. Yayının akışında var olan şeyleri kesip kırparak o videoyu yayınlıyorlardı. Şu anda 'aynı büyükşehirleri tekrar alacağız' dese karşıma geçip o manasıyla gülerim. Çünkü açıkça söylemek gerekirse imkan görmüyorum. Hele ki böyle devam ederse hiç imkan görmüyorum. Kendi seçmeni CHP'den bıkmış durumda. Kendi seçmeni CHP'den fenalık geçirmiş durumda. Hiçbiri sandığa gidip destek vermek bile istemiyor. Ve Kılıçdaroğlu o koltuk hırsıyla yanıp tutuşuyor. Böyle giderseniz AK Parti'nin eline büyükşehirleri verirsiniz zaten. Ekstra bir şey yapmaya gerek yok."

Cumhurbaşkanı'ndan İstanbul ve Ankara mesajı Boğaz gemi trafiğine açılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güneş gibi doğduk Kur'an-ı Kerim yakılması eylemiyle ilgili yeni gelişme