Buket Aydın İstanbul'daki taksi sıkıntısını ve Martı uygulamasını Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu! "Korsan uygulama"

Türkiye'nin gündemindeki önemli konulardan biri de İstanbul'daki taksi sıkıntısı. Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın fahiş fiyat isteyen, yolcu almayan, turistlerle kavga eden taksi şoförlerinin durumunu Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu. "Şoför arkadaşların davranışlarıyla ilgili sıkıntılar var" itirafında bulunan Aksu, denetlemenin İBB tarafından yapılması gerektiğini savundu. Martı'yı da hedef alan Aksu, "O hukuka aykırı, yasal değil. Kişi de muhatabım değil" dedi.

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, İstanbul'daki sarı taksi sıkıntısını gündemine aldı. Buket Aydın, İBB ile yapılan son toplantıyı ve taksi şoförlerinin durumlarını Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu.

"TAKSİ DEĞİL ŞOFÖR SORUNU" VAR İTİRAFI

Buket Aydın'ın Aksu'ya ilk sorusu, "İstanbul'da size göre bir taksi sorunu var mı?" oldu.

"İstanbul'da taksi sorunu yok." diyen Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Sadece turizm bölgelerindeki şoför arkadaşların davranışlarıyla ilgili sorun var. Bu da eğitim, denetim ve yaptırımlarla düzeltilebilir. Bu konuda da yetki tamamen İBB'de. Bizim yetkimiz yok. Taksi değil trafik sorunu var." şeklinde konuştu.

Buket Aydın İstanbul'daki taksi sıkıntısını ve Martı uygulamasını Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu! "Korsan uygulama" - Resim : 1

"BİZİM YETKİMİZ YOK İBB BAKMALI"

"Taksicilerin müşterilere kaba davrandığı yönünde iddialar var? Bu konuyla ilgili bir şey yapıyor musunuz?"

Sorunlu taksi şoförlerinin olduğunu itiraf eden Aksu, "Taksimetre açmayan var, sigara içen, almayan, götürmeyen, soran var. Bu bölgede 300-400 kişi var. Mesleğe zarar veriyor. İBB'nin sık sık denetim yapması ve yaptırım uygulaması gerekiyor." dedi.

"İBB aranızda bir sorun var mı?"

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, 5 bin taksi tahsisi konusunda İBB'yi eleştirdi.

İBB ve taksiciler arasında sorun olmadığını dile getiren Aksu, "Aramızda her hangi bir gerginlik yok. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi idaresi ve yönetimi 5 bin tane kanuna, hukuka aykırı plaka tahsis etmek istiyor. Buna tepkimizi koyuyoruz. Yasal değil, hakkımızı savunuyoruz, ekmeğimizi emeğimizi koruyoruz." ifadelerine yer verdi.

"O BENİM MUHATABIM DEĞİL UYGULAMASI DA YASAL DEĞİL"

Gazeteci Buket Aydın, Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem'in taksilere tepkisini de sordu.

"Size rakip gelişen bir MARTI var. CEO Oğuz Alper Öktem de size ve taksicilere karşı tepkili. Siz ne düşünüyorsunuz."

Eyüp Aksu, Buket Aydın'ın sorusuna ne Öktem'in ne de uygulamasının adını dile getirmeden cevap verdi.

Sözlerin, "Vatandaş benim muhatabım değil." diyerek başlayan Aksu, "Yasak bir şey değil. Zaten mahkeme de kararını verdi; erişim engeli. O arkadaşı da tanımıyorum, muhatabım değil. Bahsettiğiniz firma korsan, yasal değil. Ayrıca 'hatır taşımacılığı yapıyorum' diyerek taksi taşımacılığı yapıyor. Korsanlık yapıyor. Hatır taşımacılığı; seyir halinde bir vatandaşın anormal bir hadisesi, yaralanma, kalp krizi ya da hastalık gibi acil bir yere gitmesi gerekiyorsa alıp götürebilirsiniz. Bir kişi ayda yılda bir kere denk geliyor. Bu kişinin aboneleri günde 5-6 kere hatır taşımacılığı yapıyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca Aksu söz konusu programın trafik kara yolları kanuna aykırı olduğunu da belirterek, "Araçlar tespit edildiğinde trafikten men ediliyor, yolcu ya da ceza kesiliyor. Hiçbir kurumdan izin almadı, yasal değil." ifadelerine yer verdi.

Buket Aydın İstanbul'daki taksi sıkıntısını ve Martı uygulamasını Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu! "Korsan uygulama" - Resim : 2

BUKET AYDIN TAKSİ SORUNU İÇİN NE DEDİ?

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın da taksi-Martı tartışması hakkında görüşlerini dile getirdi.

Taksi şoförlerinin fahiş fiyatlarına ve turistlerle kavgalarına tepki gösteren Aydın, "İnsanlar alternatif uygulamalara yönelebiliyor" dedi.

İstanbul'daki taksi sıkıntısının bir sorundan çıkarak adeta kaosa döndüğünü dile getiren Buket Aydın, "Taksiye binmeye çalışıyorsunuz taksimetre açmıyor. Şuraya gideceğim diyorsunuz, '1000 lira ver' diyor. Turistlerle kavga ediyor. 'Değişimdeyim' ya da 'nöbetteyim' diyerek almıyor. Taksi bulan pişman bulamayan pişman. Sadece belediyelerin üzerine atmakla olmaz. 'Yeni taksi getireceğim' dediğinde de kıyamet kopartıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Aksu'nun Martı hakkında 'hukuksuz' ve 'yasal olmayan' sözlerini hatırlatan Buket Aydın, "Martı'ya da cevap hakkı doğduysa başımızın üstünde yeri var." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Akbelen'de sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu İstanbul'da orman yangını 10 şehidimizin kanı yerde kalmadı!