'Buket Aydın ile Haftalık' programında Buket Aydın'dan gündeme dair değerlendirmeler

Haftalık programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, seçim yenilgisi sonrası kazan kaynayan CHP'ye, merakla beklenen Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz kararına ve Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki koltuk kavgasına dair konuştu.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın her hafta gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.

'Buket Aydın ile Haftalık' programında açıklamalarda bulunan Buket Aydın, seçim yenilgisi sonrası kazan kaynayan CHP'ye ve Merkez Bankası'nın faiz kararına dair değerlendirmelerde bulundu.

Buket Aydın'ın gündeminde olan konulardan bir diğeri de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki koltuk kavgası oldu...

Bukey Aydın'ın gündeminde olan konular şöyle;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

"Ne diyorlar; 6'lı masa. Şimdi 16'lı masa diyor. Yetmez. Bunu daha da artırman lazım. Bu millet irade ister, eser ister. Yalanla, dolanla, talanla bir yere varılmaz. Sahtekarlık yaptınız. Yeri geldi, başörtüye saldırdığınız halde seçim için aldınız yanınıza başörtülü kızlarımızı rozet taktınız. Ama yalan, sahtekarlık yaptınız. Seçim öncesi anayasa yapalım dedik. Eğer dürüstseniz, yeni yasama döneminde başörtü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Bay Bay Kemal siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT'ci... Ama Cumhur İttifakı üyelerinde böyle bir bela yok. Aramızdaki fark bu. Seçim kazanmak uğruna faşizmi, ırkçılığı ve ayrımcılığı en azami şekilde kullanmaktan çekinmediniz."

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez bankası politika faizini 6,5 puan artışla yüzde 15'e çıkardı.

Parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını belirten Merkez Bankası, "Parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir" açıklaması yaptı.

27 yıl sonra ilk kez faiz artışı oldu.

ASGARİ ÜCRETE GELEN ZAM

Asgari ücret zammı 2023 yılı ikinci yarısı için yüzde 34 arttı. Brüt asgari ücret 13.414,50 TL olurken net asgari ücret 11.402,32 TL’ye yükseltildi. Yeni asgari ücret rakamının işverene aylık maliyeti ise 4.002 TL artışa 15.762,4 TL oldu.

MUHALEFETTE SON DURUM

81 İl başkanı CHP’de değişim dedi ve Kurultay süreci başladı.

Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16’lı masa kurarım.

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu görevine devam edecektir.

İmamoğlu, "Kaç seçim kaybettiğinizde bırakırsınız?" sorusuna, "Kaybetme deneyimim olmadığı için sorunuza cevap veremeyeceğim." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Seçim kaybeden de seçim kazanan da her zaman, önde olan partimiz olur" dedi.

İstanbul'da metro arızasına vatandaştan tepki İmamoğlu'nun yanında poz verdiler Muğla'ya ziyaretçi akını: Uzun kuyruklar oluştu Müzik yasağı 81 ilin tamamında kaldırıldı