Buket Aydın: Hamas'ın yaptığı terörse, İsrail'in yaptığı nedir?

İsrail'in, Gazze'ye yaptığı insanlık suçu faaliyetler 7 Ekim tarihinden bu yana devam ediyor. Bu süreçte binlerce sivil hayatını kaybetti. Konuya ilişkin bugün yayınlanan videoda değerlendirmelerde bulunan Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, "Hamas'ın yaptığı Meral Akşener ve Özgür Özel'in dediği gibi terörse, İsrail'in yaptığı nedir" ifadelerini kullandı.

İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana insanlık suçu faaliyetlerini Gazze'de sürdürüyor. Bu süreçte binlerce sivil hayatını kaybederken, şehrin dünya ile olan bağlantısı koptu.

Konuya ilişkin bugün yayınlanan bir videoda değerlendirmelerde bulunan Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, "İsrail'in yaptığı hangi kapsamda değerlendirilmelidir. Hamas bir devlet değil fakat İsrail bir devlettir. Devletlerin savaş suçu işlememe sorumluluğu vardır" dedi.

İŞTE AÇIKLAMANIN TAMAMI

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, krizin ilk günlerinde çok ortadan konuşmaya çalıştı. Fakat kriz öyle bir büyüdü ki ve bunlar (İsrail), göz göre göre o kadar çok bebeği ve sivili öldürmeye başladılar ki artık sayın Cumhurbaşkanı'nın tepesi attı. Şimdi diyelim ki Hamas, terör faaliyeti gösterdi. Gitti festivale saldırdı, oradaki insanları rehine aldı. Acaba bunu neden yaptı? O sıkışmışlıkta Gazze şeritindeki insanlar acaba neler yaşıyor? Nasıl dünyaya bir şekilde seslerini duyurmaları lazım? Bizim bunları sorgulamamız lazım. Ayrıca, diyelim ki bu bir terör faaliyetidir, Özgür Özel ve Meral Akşener'in dediği gibi. O zaman İsrail'in yaptığı ne faaliyetidir? Yani mevcutta sivillerin olduğu ve teröristlerle alakasız bir yeri bombalayıp, o çocukları öldürmek ne faaliyetidir? Bu hangi kapsamda değerlendirilmelidir? Ben kamuoyuna bunu soruyorum. Yani biz bunu hangi kapsamda değerlendiriyoruz? Hamas'ın yaptığını terör faaliyetinde değerlendiriyoruz, İsrail'i ne kapsamda değerlendiriyoruz. Ayrıca, Hamas bir devlet değildir fakat İsrail bir devlettir. Devletlerin de savaş suçu işlememe gibi bir sorumluluğu vardır, değil mi?"

Buket Aydın Filistin İsrail
İletişim Başkanlığı'nın 100.yıl etkinlikleri Hamza Dağ'dan Filistin mitingi çağrısı Türkiye'de İsrail'e protesto Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye