Buket Aydın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Cumhur İttifakı seçmenini aşağılayan sanatçılara tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kalırken, seçimin kazananı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçimlerin ardından bir yandan Millet İttifakı'nın akıbeti bir yandan da Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası gündemdeyken, bazı sanatçılar sosyal medyadan seçim sonuçlarına tepki gösterdi. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Cumhur İttifakı seçmenlerini aşağılayan oyunculara ilişkin "Atatürkçü olduğunuzu söylüyorsunuz ya, Atatürk gelse sizin suratınıza tükürür!" eleştirilerinde bulundu.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin tamamlanmasının ardından bugün Meclis resmen açılmış oldu.

Türkiye gündeminde ise bu hafta seçim sonuçları, Meclis'in açılması ve Millet İttifakı'nın dağılması ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası yer aldı.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın YouTube'da yayınlanan 'Haftalık' programında gündem hakkında değerlendirmelerinde bulunurken Millet İttifakı seçmenlerinin seçimlerin sonucunda sosyal medyada Cumhur İttifakı seçmenlerine karşı takındığı tavrı eleştirdi.

Seçim döneminde çok ciddi yanlışların yapıldığını belirtirken Buket Aydın, yüzde 48'in bile beklenmedik bir sonuç olduğunu söylediği konuşmasında sosyal medyada bu 48'lik dilimde yer alan ve Cumhur İttifakı'na oy vermiş seçmenleri aşağılayan sanatçılar hakkında şunları söyledi:

"ATATÜRK GELSE YÜZÜNÜZE TÜKÜRÜR"

Bazı sanatçılar görüyorum, yüzde 48'in içindeyiz çok mutluyuz diyor sonrasında da dönüp oy verenlerine bak 'çoban', 'çobanla benim oyum bir mi', 'senin seçmenin konuşmayı bilmiyor', 'ilkoukul mezunu bile değil', 'biz evimizdeyiz', 'ben tatile nereye gideceğimi düşünüyorum', 'ben sizin için üzülmüştüm, 'ey halk soğan bile alamıyorsun' diyorlar. Siz kimsiniz kardeşim? Devletin bekası sorgudayken kimse yediği ekmeği sorgulamaz! Atatürkçü olduğunuzu söylüyorsunuz ya, Atatürk gelse sizin suratınıza tükürür! Kurtuluş savaşı bu ülkede böyle kazanılmadı!

"TERÖRİSTLERLE, FETÖCÜLERLE AYNI TORBAYA GİRDİNİZ"

'Yüzde 48'iz' diye övünüyorsunuz ya sizin o torbaya girdiğiniz teröristler, sizin o torbaya girdiğiniz fetöcülerle torbaya gireceğime utancımdan ölürüm daha iyi! Senin gibi teröristlerle aynı torbada övüneceğime yüzde 52 ile aynı torbaya girerim, senin o aşağıladığın çobanla, ilk okul mezunu bile değil diye aşağıladığın kardeşimle aynı torbada olmayı tercih ederim.

Kaynak: haberet.com

Kandil'deki hainleri korku saldı! Yağdonduran Tüneli ekim ayında hizmete girecek Millet İttifakı dağılıyor mu? Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'ndan ikinci randevu