Buket Aydın Aşkım Kapışmak'a sordu: Enkaz altındaki bebekler gercekten melek mi gördü?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkazdan sağ çıkarılan çocukların, "Ben tokum, bana ablalar yemek verdi" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Davranış Bilimi Uzmanı Aşkım Kapışmak'a bu konuyu sordu. Kapışmak, 7-8 yaşına kadar muhakeme yeteneğinin tam olarak gelişmediğini bu sebeple bu davranışların ortaya çıkmasının mümkün olduğunu belirtti.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 depremle sarsıldı. Deprem sonucunda 35 binden fazla insan hayatını kaybederken onlarca enkazdan sağ çıkarılma haberleri ile tüm Türkiye sevince büründü.

Enkaz altından çıkarılan çocukların "Ben tokum, bana ablalar yemek verdi" şeklindeki ifadeleri medyada da büyük yer buldu.

"KENDİ HAYAL DÜNYALARINDA KURDUKLARI ŞEKİLDE HİSSEDİYORLAR"
Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Davranış Bilimi Uzmanı Aşkım Kapışmak'a merak edilen bu konuyu sordu.

Kapışmak, çocukların ifadeleri ile ilgili "Ortada psikolojik olarak bir gerçeklik var. 7-8 yaşına kadar çocukların muhakeme etme yeteneklerini sağlayan beynin ön kısmındaki frontal lob gelişmiyor. Yani 7-8 yaşına kadar biz muhakeme yeteneğinden biraz daha uzak olarak duygusal davranıyoruz. Çocuklar deprem gibi ağır travmatik bir şey yaşadıklarında ön frontal lob olmadığı için duygusal davranıyorlar ve kendi hayal dünyalarında kurdukları şekilde hissediyorlar.

"HER ŞEYİ ONLAR SANKİ OYUN ALANIYMIŞ GİBİ GÖREBİLİYORLAR"
O hayal dünyası içinde yaşa bağlı olarak imgeler ve simgelerle o ablaları ya da abileri görmeye başlıyorlar. Çünkü bakıma ve sevgiye muhtaçlar. Bizim yıkıntı olarak gördüğümüz her şeyi onlar sanki oyun alanıymış gibi görebiliyorlar. Hatta onlar bu hayal evresine geçtikleri için acı hissini de alıyor bu durum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na Goebbels yanıtı: İlkokul çağı sokak mizahı Binası çürük çıkan hastane boşaltılıyor! Bir il daha afet bölgesi ilan edildi TOKİ Martta kazmayı vuruyor!