Bolu'da Sismik Gözlem İçin Manyetometre Cihazı Kuruldu

Bolu'da, Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı ile AFAD işbirliğinde manyetometre cihazı kuruldu.

Bolu'da Sismik Gözlem İçin Manyetometre Cihazı Kuruldu

Bolu'da sismik gözlemler yapmak amacıyla yeni bir manyetometre cihazı kuruldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bu konuda önemli bir paylaşım yaptı.

PROJE HAKKINDA BİLGİLER

Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile AFAD arasında yürütülen "Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması" projesi kapsamında, iyonosferin izlenmesi hedefleniyor. Bu izleme, hem karada jeodezik yöntemler (GNSS) hem de 2018 yılında fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydu (CSES) aracılığıyla uzaydan yapılacak. Elde edilen verilerin depremlerle ilişkisi de analiz edilecek.

MANYETOMETRE CİHAZININ KURULUMU

Proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti tarafından sağlanan manyetometre cihazı, Musluklar köyünde kuruldu. Kurulum sürecini yerinde incelemek için AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Aktuğ ve AFAD İl Müdürü Ümit Doğan çalışmalara katıldı.

İSTASYONLA İLGİLİ BİLGİLER ALINDI

Kurulum işlemini gerçekleştiren Çin Halk Cumhuriyeti ekibinden, istasyon hakkında detaylı bilgiler alındı. Bu gözlem merkezi, Bolu'nun sismik analiz süreçlerine önemli katkılar sağlayacak.

Bolu'da sismik gözlemler için manyetometre cihazı kuruldu. Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı...

Bolu'da sismik gözlemler için manyetometre cihazı kuruldu. Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile AFAD Başkanlığı arasında yürütülen "Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması" projesi kapsamında iyonosferin hem karadan jeodezik yöntemler (GNSS) hem de 2018 yılında fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydusu (CSES) ile uzaydan izlenmesi ve elde edilen verilerin depremlerle ilişkisinin incelenmesi öngörülüyor. Proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti tarafından temin edilen manyetometre cihazı Musluklar köyüne kuruldu.

Samsun'da Beyaz Baston Farkındalık Etkinliği Selimiye Camisi Restorasyonu İlerliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Neçirvan Barzani'yi kabul etti Zararlı gıda listesi güncellendi