Bir hayvanda yenilmemesi gereken yerleri Diyanet açıkladı

Kurban Bayramı ile ilgili birçok konu araştırılıyor. Kesilen hayvanlardan, namaza kadar birçok konu hakkında vatandaşlar merak ettikleri sorulara cevap arıyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi olan "hayvanın yenilmeyecek yerleri" sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yanıt verdi. İşte detaylar...

Bir hayvanda yenilmemesi gereken yerleri Diyanet açıkladı

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte vatandaşlar birçok konu hakkında merak ettikleri bazı sorulara arama motorlarında yanıt arıyor.

En çok merak edilenler arasında ise bir hayvanın yenilmeyecek yerleri nerelerdir ve bu organların ne yapılması gerekir soruları yer alıyor.

Vatandaşlar bu konu hakkındaki meraklarını gidermek için Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi internet sitesinde bu soruya yanıt aradılar.

İşte Din İşleri Yüksek Kurulu'nun bu soru hakkındaki görüşü.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU'NUN CEVABI

Etlerinin yenmesi helal olan hayvanların, ister kurban olarak ister başka bir amaçla kesilmiş olsun kanları, ödleri, bezeleri, idrar torbaları, cinsel organları ve husyelerini (yumurtalarını) yemek tahrîmen mekruhtur.

Bir hadisi şerifte Hz. Peygamberin (s.a.s.), eti yenen hayvanların cinsel organlarının, husyelerinin (yumurtalarının), dübürlerinin (anüslerinin), bezelerinin, öd keselerinin, mesanelerinin yenilmesini uygun görmediği bildirilmektedir.

Bununla birlikte Malikî ve Şâfiî mezheplerinde eti yenen hayvanların yumurtalarını yemek caizdir. Kurbanın veya başka bir amaçla kesilen bir hayvanın yenilmeyen kısımlarını toprağa gömmek, sağlık ve çevreyi temiz tutma açısından öncelikli olmakla beraber çevreyi kirletmemek kaydıyla, kedi ve köpek gibi hayvanlara da verilebilir.

Devlet Bahçeli'den Merdan Yanardağ cevabı: İhanetin serbestisi olmaz Milli Savunma Bakanı Güler Mehmetçik ile bayramlaştı Liderlerin bayram programı belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı