Bingöl'de afet risk azaltma toplantısı gerçekleştirildi

Bingöl'deki toplantıda ciddi çalışmalar ve hedefler belirlendi.

Bingöl'de afet risk azaltma toplantısı gerçekleştirildi

Bingöl'de, "İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ahmet Hamdi Usta ev sahipliği yaptı ve ardından basın mensuplarına önemli bilgiler aktardı.

ÖNEMLİ TALİMATLAR ALINDI

Toplantının video konferans yoluyla İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın başkanlığında yapıldığını belirten Usta, burada çeşitli talimatlar ve mesajlar aldıklarını ifade etti.

AFET RİSK AZALTMA PLANI

Usta, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) amacı doğrultusunda, olası afetlerde kayıp ve hasarların en aza indirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını vurguladı. Bingöl'de, depremler, kütle hareketleri ve su baskınları gibi konularda paydaş kurumlarla birlikte önemli adımlar atıldığını kaydetti.

ÜÇ TEMEL AMAÇ VE HEDEFLER

Vali Usta'nın açıklamalarına göre, İRAP çerçevesinde 3 ana hedef ve toplamda 84 eylem planı bulunmaktadır. Birinci amaç, can kaybı ve ekonomik kayıpları en aza indirmek; ikincisi, afete duyarlı bir toplum oluşturmak; üçüncüsü ise kenti güvenli hale getirmektir. Bu hedefler arasında güvenli yapılaşma, eğitim faaliyetleri ve altyapı geliştirme çalışmaları yer almaktadır.

İLERLEME DURUMU

Toplantıda, plan kapsamındaki 84 eylemden 7'sinin "kırmızı eylem" olarak tanımlandığını belirten Usta, iki eylemin tamamen tamamlandığını ve dört eylemin de %50 oranında ilerlediğini ifade etti. Özellikle bu oranlarla 81 il içinde 5. sırada bulunduklarını kaydetti.

KENTTEKİ YAPI STOKU YENİLENİYOR

Bingöl'de, afet risklerine karşı ciddi yenileme çalışmaları yürütüldüğünü belirten Vali Usta, kurumların %70-75 civarında yapı stoğunu yenilediğini aktardı. Ayrıca, geçtiğimiz yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldığını da anımsattı.

YIKIM ÇALIŞMALARI VE VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Hasarlı binaların yıkımına yönelik sürecin devam ettiğini söyleyen Usta, vatandaşların boşaltmaları gereken binalar hakkında gösterdiği hassasiyetin büyük önem taşıdığını belirtti. "Bu süreçte vatandaşlarımızdan destek ve anlayış bekliyoruz" dedi.

Bingöl'de

Bingöl'de "İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı" yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta, Valilik'te düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KKTC Kapalı Maraş'a Yeni Adımlar Bekleniyor Manisa'da Kayıp Genç Kadının Cesedi İzmir'e Gönderildi 2024 Nobel Fizik Ödülü Sahipleri Açıklandı AFAD Başkanı Memiş'ten Deprem Yönetmeliği Açıklaması