Belçika'da Yerel Seçim Heyecanı

Belçika'da halk, 4 aydır hükümet kurulamadığı süreçte yerel seçimler için sandık başında. 8 milyon seçmen, gelecekteki yöneticilerini seçiyor.

Belçika'da Yerel Seçim Heyecanı

Genel seçimlerin ardından 4 aydır hükümetinin kurulamadığı Belçika'da, halk bir kez daha sandık başına gidiyor. Toplamda 8 milyondan fazla seçmen, yerel yönetimdeki yeni yöneticilerini belirlemek için oy kullanıyor.

Seçim Süreci ve Oy Kullanma Detayları

Yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme işlemi, başkent Brüksel'e bağlı 19 belediyede elektronik sistemle gerçekleştiriliyor. Seçmenler, doğrudan belediye başkanını seçmiyor; bunun yerine partilerin meclis üyeleri için aday listelerinden tercih yaptıkları bir sistemde oy veriyorlar. Her seçmen, oyunu ya bir partiye ya da "tercihli oy" kullanarak o partinin listelediği en fazla 4 adaya verebiliyor. Seçim sonucunda belediye başkanı ise, seçilen meclis üyeleri tarafından belirlenecek.

Kritik Yerel Seçim

Hükümetin 4 aydır kurulamadığı bu dönemde düzenlenen yerel seçimler, dikkatle izleniyor. Siyasi çevrelerde, mevcut hükümetin yerel seçimlerin sonucunu etkilememek adına kurulmadığı düşünülüyor ve bu sürecin yakında hızlanacağı öngörülüyor.

Türk Toplumunun Adayları

Bu seçimde, Türk toplumundan daha fazla adayın yarıştığı gözlemleniyor. Brüksel'in cadde ve sokaklarında bulunan afişlerde, Türk kökenli adaylar arasındaki belirli isimlerin yanı sıra, üçüncü ve dördüncü kuşak gençler de yer alıyor.

Oy Kullanma Saatleri

Brüksel'de oy verme işlemi saat 16.00'da, Fransızca konuşulan Valon bölgesinde ise 13.00'te sona eriyor. Flaman bölgesinde ise, elektronik oylama yapılan yerlerde saat 15.00'te, diğer sandıklarda ise 13.00'te oy verme işlemi tamamlanıyor. Brüksel ve Valon bölgesinde oy kullanımı zorunlu iken, Flaman bölgesinde bu zorunluluk ilk kez kaldırılmış durumda.

Belçikalılar, gelecek 6 yıl boyunca yerel yönetimde söz sahibi olacak isimleri belirlemek için...

Belçikalılar, gelecek 6 yıl boyunca yerel yönetimde söz sahibi olacak isimleri belirlemek için sandık başına gitti. Yerel saatle 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, başkent Brüksel'e bağlı 19 belediyede elektronik olarak, çipli bir kart ile ekran üzerinden yapılıyor.

Ali Poyrazoğlu'nun 'Asi Kuş' Oyunu AKM'de Performans Sergiledi Kayseri'de Düğün Faciası Bakanlık tek tek ifşa etti! Türkiye'de 200 bini aşkın Suriyeli adres kaydını yenilemedi