Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilirken, deprem endişesi yaşanan İstanbul'da, vatandaşlar alternatif yollar aramaya yöneldi. Çok sayıda İstanbullu, deprem riski az olarak açıklanan Edirne’nin zemini kayalıklardan oluşan köylerine taşınıyor. Bölgede çalışan emlakçılar, son haftalarda yoğun talep olduğunu ve fahiş fiyatın önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. İşte detaylar...

Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketleri, endişeleri beraberinde getirdi. Muhtemel İstanbul depremi son zamanlarda bir kez daha gündeme geldi. Deprem endişesi yaşayan İstanbullular, alternatif arayışlara yöneldi.

Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun... - Resim : 1

EV VE ARSA ARAYIŞINA BAŞLADILAR
Fay hattına uzaklığı ve deprem riski az olduğu ifade edilen Edirne’nin rakımı yüksek zemini ise kayalıklardan oluşan köylerine talep arttı. İstanbul’da yaşayan çok sayıda vatandaş, bu köylerden arsa ve ev arayışına girdi.

Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun... - Resim : 2

YOĞUN TALEP VAR
Edirne’nin Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerine son haftalarda yoğun talep olduğunu açıklayan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği ikinci Başkanı Namık Babacan, İstanbul’dan gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşıya karşıya kaldıklarını söyledi.

Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun... - Resim : 3

FAHİŞ FİYAT ÖNLEMİ
Talebin arttığı bu günlerde fahiş fiyatın önüne geçmek için emlakçılar olarak çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Babacan, "Buradan tarla, bağ, bahçe ve arsa almak isteyen vatandaşlar baştan telefonla arayıp bilgi alıyorlar. Ardından ilk fırsatta Edirne’ye geliyorlar ve yüz yüze görüşüyoruz. Diğer emlakçı arkadaşlarımızın da görüştükleri var. Şu an emlakçı arkadaşlarımız ile görüşmeler yapıyoruz. Nerelerde bağ, bahçe ve arsa var diye belirliyoruz" dedi.

Beklenen olası İstanbul depremi için vatandaşlar endişeli! Göç edenlerin o ile talepleri çok yoğun... - Resim : 4

deprem Kahramanmaraş Edirne
Cumhurbaşkanı: Adıyaman'da birkaç gün etkili olamadık AK Parti'den seçim açıklaması Malatya Belediye Başkanı Haberet'e konuştu "EYT düzenlemesini umuyorum ki salı günü bitirebiliriz"