BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den günden olan tweetiyle ilgili Buket Aydın'a açıklamalar

Sosyal medyada gündem olan tweetiyle ilgili Buket Aydın'a açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cüneyt Özdemir'in sözlerine de yanıt verdi. Destici, "Kanalı zaten bize kapalı, bizi bir kere konuk mu etmiş? Ben doğrusunu söylüyorum ama o anladığı gibi anlamak istiyorsa buyursun yapsın." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medyada gündem olan tweetiyle ilgili Haber Global'de Buket Aydın'a açıklamalarda bulundu.

Tweete tepki gösterenlerin geçmiş birlikteliklerinin hatırlatılmasından rahatsız olduğunu belirten Destici, "28 Mayıs seçimlerinden önce bu partiler ortak hareket ettiler ve hepsi yararlanacaktı. Sayın Kılıçdaroğlu o dönemde HDP ile görüştü. Sırrı Sakık, "açıklayın" dedi. Bana tepki gösterenler o zaman niye tepki göstermediler? Masadan kalkarken ya da otururken gösterdikleri hassasiyeti niye göstermediler?" dedi.

Cüneyt Özdemir'in 'ekranları kapatma' kararına da yanıt veren Destici, "Cüneyt Özdemir gibi zeki bir arkadaş bunu anlamadıysa ya gündeme gelmeye çalışıyordur. Bazıları da belli ki bir rahatsızları var. Ben bunu ortaya koyunca daha büyük rahatsızlık duydular. Kanalı zaten bize kapalı, bizi bir kere konuk mu etmiş? Ben doğrusunu söylüyorum ama o anladığı gibi anlamak istiyorsa buyursun yapsın." ifadelerini kullandı.

Destici'nin açıklamaları şöyle;

"Benim attığım tweer budur. Ne diyorum? Terör ile topyekün, bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir. O partilerin hepsi logoları birlikte paylaşılırken ses çıkarmıyorlardı. Tabanları kendileri sağda iken PKK'nın, DHKP-C'nin adayını desteklemesinden rahatsızdılar. Biz bu rahatsızlığı ortaya çıkarmış olduk.

Tabanları zaten ciddi anlamda rahatsızdı. Geçmiş birlikteliklerinin hatırlatılmasından rahatsız oldular. Kim terör örgütü ile arasına mesafe koyuyorsa memnuniyet duyarız. 28 Mayıs seçimlerinden önce bu partiler ortak hareket ettiler ve hepsi yararlanacaktı. Sayın Kılıçdaroğlu o dönemde HDP ile görüştü. Sırrı Sakık, "açıklayın" dedi. Bana tepki gösterenler o zaman niye tepki göstermediler? Masadan kalkarken ya da otururken gösterdikleri hassasiyeti niye göstermediler?

Kim terör örgütü uzantılarıyla işbirliği yapıyorsa zımnen destek vermiş olurlar çünkü meşruiyet sağlıyorlar. DEM, PKK'nın partisi midir? PKK'nın partisidir. Bunu Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Davutoğlu bilmiyorlar mı? Bu işbirliği yapmaya devam edenleri elbette itham ederim. Bu haklıdır, temeli olan bir şeydir. Diğer siyasi partiler CHP ile iş tutarlarsa ortak adaya destek verirlerse elbette söz söylerim. Aralarına mesafe koymuşlarsa takdir ederiz.

DEM Partisi yüzde yüz kapatılmalıdır. Hiçbir ülkede terör örgütünün parlamentoda temsilcileri olmaz. Terör örgütü sözcülüğü yapıyorlar. Konu tarım, sağlık, eğitim de olsa konuyu Kandil'e, Öcalan'a getirip sözcülüğünü yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızla konuştuğumuz dönemler olmuştur. Her dönemde söyledik. Doğruyu söylüyoruz.

Kim terör örgütünün herhangi bir koluyla işbirliği yaparsa teröre destek vermiş olur. CHP teröre destek veriyor, bu iş birliğini kim yapıyorsa destek veriyor. Partilerimiz bayramlaşıyorlar. Ortak yasa teklifi hazırladıkları oluyor. Kim tavır koymuyorsa bize göre zımnen terör unsurlarına destek veriyorlar. Ben konuşmuyorum. 5 yıl boyunca hiç birisiyle konuşmadım. Onların Meclis Başkanvekili'nin yönettiği oturumlara katılmadım. Siyaset yapabilirler, düşüncelerini ifade edebilirler. Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Kürsü dokunulmazlığı vardır. Onun dışında dokunulmazlığı olmamalıdır. Terör ve şiddeti övdüğü, savundukları, meşrulaştırdıkları için on binlerce sivilin kanları ellerindedir. Kim kınamıyorsa mesafemizi koyarız. Herkes mesafe koyarsa meşruiyet kazanamazlar.

Terör suçları için, kurşunu sıkan, bombayı patlayan ve sonu ölümle biten terör suçları için ve kızlarımızı kaçırıp tecavüz ederek öldüren kişilere idam cezası istiyoruz. Gelmesi lazımdır. Bu millet bize yetkiyi verirse bu iki suç için idam cezasını getireceğiz. Kim teröre destek veriyorsa devlet gereğini yapmalıdır. Terörle mücadelede bu unsurlardan birini eksik bırakırsak terör varlığını devam ettirir."

3 terörist teslim oldu İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye'ye geliyor Ezanı hedef alan sözlere suç duyurusu Buket Aydın: CHP'nin tek güvencesi DEM Parti