Bayraktar KALKAN DİHA 40. uçuş testini başarıyla tamamladı

Bayraktar KALKAN DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı) 40. uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, heyecan veren görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından KALKAN DİHA'nın uçuş testi görüntülerini yayınladı. Buna göre KALKAN DİHA, 40. uçuş testini de başarıyla tamamladı. 
  • Dikine kalkış özelliği (VTOL) olan KALKAN DİHA Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu'nun pistinden de kalkabilecek. KALKAN DİHA Nisan ayında 4419 metre yüksekliğe kadar çıkmıştı. KALKAN DİHA 70 saatlik uçuş süresini geride bırakmıştı. 

DİHA HAKKINDA

  • Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar KALKAN DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor.
  • Bu motorlar ile 14.500 feet üzerinde irtifaya çıkan Bayraktar KALKAN DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu icra edebiliyor.
  • Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.
  • Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen Bayraktar KALKAN DİHA, uçuş testini Baykar tarafından tamamen milli ve özgün olarak geliştirilen Baykar BG-160 kamerasıyla icra etti.
Paris'te tartışmalı olimpiyat açılışı! Eyüp Aksu: Dünyada en ucuz taksimetre İstanbul'da Irak'ın kuzeyinde 25 hedef imha edildi İZSU Genel Müdürü serbest