Baykar'a devlet desteği polemiği... Selçuk Bayraktar'a soruldu: Baykar'ın devletten alacağı var mı? Bakın ne yanıt verdi

Selçuk Bayraktar, 'Baykar'a devlet desteği' polemiklerine yanıt verdi. Muhalefetin sık sık dile getirdiği konuya ilişkin Bayraktar'a "Baykar'ın devletten alacağı var mı?" diye soruldu. Selçuk Bayraktar verilen desteklerin sanıldığını gibi olmadığını belirterek bir kez de rakamlarla açıkladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar HaberTürk yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'BAYKAR'A DEVLET DESTEĞİ' POLEMİĞİ
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katıldığı bir programda Baykar'ı hedef alarak "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" ifadelerini kullanmıştı. Selçuk Bayraktar, bunun üzerine başlayan eleştirilere yanıt verdi.

BAYKAR'IN DEVLETTEN ALACAĞI VAR MI?
Kübra Par'ın "Baykar'ın devletten alacağı var mı?" sorusunu sorması üzerine Selçuk Bayraktar şunları kaydetti:
''Biz bunu alacak verecek meselesi olarak görmedik hiçbir zaman. Türkiye'nin terörle mücadelesini öyle görmedik. Dünya tarihinde hiç olmadık bir şekilde, 7 ülke, bunlar Batılı ülkeler, Bayraktar almak için para topladı. Bir marka ve modelin ismini vererek para topladılar. Çocuklar çilek sattı. Biz de çocukların topladığı parayı alamayız diyerek insani yardım olarak  kabul ederek uçaları bağışladık. Bayraktar TB2'yi insani yardım olarak bağışladık. Burası bizim vatanımız bizim buradan alacağımız vereceğiz olamaz.

Baykar'a devlet desteği polemiği... Selçuk Bayraktar'a soruldu: Baykar'ın devletten alacağı var mı? Bakın ne yanıt verdi - Resim : 1

"AR-GE DESTEĞİ HİÇ ALMADIK"
Bu kadar konuşulan devlet desteklerinden ne kadar aldık biliyor musunuz? Yüzde 1. Devletten aldığımız bir kaynak yok. Şu anda 1500 firmaya verilmiş bir desteğin vergi muafiyeti bağlamından yararlandık. Bunun yanında bütün firmalar nakit desteği almış, enerji desteği, personel desteği almış. Bizim kullandığımız diğer 1500 firmanın da aldığı vergi muafiyeti.

İHA'ları SİHA'ları ben damat olmadan önce yaptık ama özellikle benim damat olduğum döneme bakın. Devletten aldığımız bir kaynak yok. Sadece bin 500 firmaya verilmiş bir desteğin vergi muafiyetinden faydalandık. Ar-Ge desteği hiç almadık.' Ar-Ge desteği hiç almadık.

Biz bu İHA'ları en başta kendi ülkemizin bağımsız ve güçlü olabilmesi için ürettik."

 Baykar'a devlet desteği polemiği... Selçuk Bayraktar'a soruldu: Baykar'ın devletten alacağı var mı? Bakın ne yanıt verdi - Resim : 2

TÜİK mart ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı Polis Akademisi'ne akademisyen alımı The Economist yine Erdoğan'a saldırdı! Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde bir şehit