Selçuk Bayraktar'dan konuşulacak gönderme: Bu ekibi parayla, maddiyatla motive edemezsiniz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Baykar'ı hedef alan açıklamalarına tepkiler sürerken Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'dan yeni bir paylaşım geldi. Bayraktar, "Biz ekibimizi maddiyatla, mühendislik güdüleriyle motive etmiyoruz. Biz birlikte ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Baykar'ı hedef alarak "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor" demişti. Babacan'ın ifadelerine tepki yağmıştı.

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İdeal ve değerlerimizden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürecek; Alçakça atılmış iftira ve yalanlara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız!" ifadelerini kullanmıştı.

"BİZ EKİBİMİZİ MADDİYATLA MOTİVE ETMİYORUZ"
Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Selçuk Bayraktar "Biz ekibimizi maddiyatla, mühendislik güdüleriyle motive etmiyoruz. Biz birlikte ülkemizin yarınlarını inşa ediyoruz" diyerek daha önce katıldığı bir programda yurt dışındaki eğitiminin ardından Türkiye'ye geri dönmesi ile ilgili olarak kendisini sorulan soruya verdiği yanıtı paylaştı. 

"BU EKİBİ PARAYLA, MADDİYATLA MOTİVE EDEMEZSİNİZ"
Bayraktar, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın "Babanız Özdemir Bey olmasaydı, Baykar sizin olmasaydı. Bu hikaye böyle olmasaydı siz Türkiye'ye geri döner miydiniz?" şeklindeki sorusuna "Bizim kendi ülkemiz için bunları geliştirmemiz kadar ulvi bir şey yok. Yani maddiyat olabilir. Evet. Kendinizi mühendis olarak da en iyi şekilde motive edebilirsiniz ama işin bir de manevi tarafı var. Ülkeye olan borcumuz yok mu? Ülkemize olan vazifemiz yok mu? Evvela böyle bir çalışma yapacaksam elbette kendi ülkem için yapacağım. Ülkemin üstüne üstlük bu kadar başı dertteyken" yanıtını verdi.

İsveç Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor ABD Suriye'de kan durmasın istiyor Hrant Dink'in ölümünün üzerinden 16 yıl geçti 'Milli İstihbarat Akademisi' kuruluyor