Bayburt'ta Tütünsüz Kurum Projesi Pasif İçiciliğe Son Veriyor

Bayburt'ta uygulanan Tütünsüz Kurum Projesi ile pasif içicilik engelleniyor ve bağımlılıkla mücadele ediliyor.

Bayburt'ta Tütünsüz Kurum Projesi Pasif İçiciliğe Son Veriyor

Bayburt'un Demirözü ilçesinde uygulanan "Tütünsüz Kurum Projesi" ile açık alanlarda pasif içiciliğin önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu proje, hem bağımlılıktan kurtulmak isteyenleri desteklemek hem de çalışanları korumak amacı taşıyor.

Proje Hakkında

Demirözü Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje, Toplum Sağlığı Merkezi ve Yeşilay iş birliği ile gerçekleştiriliyor. Projenin ilk uygulaması, 10 ay önce İlçe Jandarma Komutanlığı'nda başlamıştı.

Proje dahilinde, kurum sınırları içerisinde tütün kullanımının yasaklandığı bildirilmiş, açık ve kapalı alanlara afişler asılmış ve personele eğitim verilmiştir.

Kaymakam Yasin Şahin'den Önemli Açıklamalar

Yasin Şahin, Anayasa'nın 56. maddesine atıfta bulunarak, projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Şahin, "Kurumsal alanda tütün ürünlerinin kullanımının yasaklanması, hem çalışanlarımızı hem de vatandaşları korumayı amaçlıyor" diye ifade etti.

Projenin başarı ile devam ettiğini vurgulayan Şahin, "Bu sayede sigara bırakmak isteyenlere idari izinler veriyoruz ve onları ödüllendiriyoruz. Tütünsüz kurum sertifikası düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Toplum Sağlığı Merkezi'nin Katkıları

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pınar İspirli Ünalan, projenin bir parçası olarak eğitim ve seminerler düzenlediklerini açıkladı. Yapılan anketlerin ardından, tütün kullanım profili oluşturduklarını ve bu doğrultuda ilçe hastanesinde sigara bırakma polikliniğinin hizmet vermeye başladığını belirtti.

Ünalan, "Bu proje aracılığıyla bağımlı bireyleri ve çevrelerini tütün ürünlerinin zararlarından korumayı hedefliyoruz" diyerek projenin ulusal düzeyde farkındalık oluşturmasını umduğunu ifade etti.

Bayburt'un Demirözü ilçesinde uygulanan

Bayburt'un Demirözü ilçesinde uygulanan "Tütünsüz Kurum Projesi"yle hem pasif içiciliğin önüne geçiliyor hem de bağımlılıktan kurtulmak isteyenler destekleniyor. Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kaynak: AA

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Adil Küresel Sistem Çağrısı Bakan Göktaş, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Kız Çocuklarıyla Buluştu TÜRK-İŞ'ten Emekli Maaş Farkı Değerlendirmesi Türkiye, KFOR Komutasını İtalya'ya Devretti