Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor

Bartın'da etkili olan yoğun sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Bartın Irmağı'nın 5 metre yükselerek taşmaya başlaması üzerine Irmağın kenarında bulunan vatandaşların tahliyesi için çalışma başlatıldı. Bölgedeki ev ve iş yerleri boşaltılıyor. Belediye ekipleri, anonslarla vatandaşları Bartın Irmağı’nın yakınlarında bulunmamaları konusunda uyarıyor. Bölgede yoğun sağanak devam ederken bir yandan da mahsur kalan 70 işçinin tahliyesi için helikopterle müdahale devam ediyor.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor

Bartın'da sabah saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle 3 saate Bartın merkezde metrekareye 69 kilogram, Amasra ilçesinde 117 kilogram, Kurucaşile ilçesine 73 kilogram yağış düştü.

Sağanak yağış nedeniyle Batı Karadeniz Sahil Yolu'nun Bartın-Sinop bağlantı kesiminde bulunan Karaçay Deresi taştı. Derenin taşmasıyla asfaltta hasar oluştu.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 1

Karaçay Deresi'nin kenarında iş makinesi imalathanesinde mahsur kalan 3 işçi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Vücudunda hafif sıyrıkları oluşan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Fabrikadan çok sayıda köpek de kurtarıldı.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 2

Derenin taşması nedeniyle Karaçay piknik alanı tamamen su altında kalırken, piknik alanında bulunan köprü hasar aldı.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 3

70 İŞÇİ MAHSUR KALDI

Bartın’da Atılım Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında yaklaşık 70 işçi sel suları nedeniyle mahsur kaldı.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 4

Sahil Güvenlik Genel Komutanlığı’na bağlı helikopter kurtarma çalışmasına başladı. İşçilerden bazıları helikopterle kurtarılırken, çalışmalar devam ediyor.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 5

İş makineleriyle de bir yandan işçiler kurtarılmaya çalışılırken, bir yandan da sular tahliye ediliyor. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da bölgede çalışmaları takip ediyor. 

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 6

CAN KAYBI YOK

Kurtarma çalışmalarını takip eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Karaçay deremizde büyük bir yükselme oldu. Şimdi dere inmeye başladı. 3 kişiyi fabrikadan kurtardık, ambulanslara aldık. Çok şükür can kaybımız yok”dedi.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 7

Öte yandan Amasra ilçesine bağlı ‘Amasra Tüneli’nin girişine doğru akan su şelale görüntüsü oluşturdu.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 8

İlçeye bağlı Çakraz ve Göçkündemirci köylerinde çok sayıda ev ve tarla su altında kaldı. Göçkündemirci köyünde iş yerlerinde mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 9

Bartın kent merkezinde Karaçay Deresi üzerinde bulunan Karadere Köprüsü'nden geçmeye çalışan bir otomobil köprünün korkuluklarına takıldı. İl genelinde çok sayıda köprünün yıkıldığı ve heyelanların yaşandığı öğrenildi.

Bartın Irmağı taştı: Mahsur kalanlar işçiler helikopterle tahliye ediliyor - Resim : 10

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere sel felaketinden etkilenen Bartın'a gidiyor.

Kaynak: İHA

Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü 155 yıl sonra bir ilk: Kızılay başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu Fahrettin Koca'dan duygu dolu paylaşım İBB'den 402 yeni taksi