Bakü'de ADEX 2024 Savunma Fuarı Başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı ADEX 2024, önemli katılımcılarla açıldı.

Bakü'de ADEX 2024 Savunma Fuarı Başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, 4. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) ile savunma sanayisinin önemli isimlerine ev sahipliği yapıyor. Fuar, Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi Bakanlıkları tarafından Bakü Expo Center’da düzenleniyor.

Önemli İsimler Fuarı Ziyaret Etti

Fuarın açılışına, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Ayrıca, İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov da fuarda yer aldı.

Türkiye’nin Fuardaki Rolü

Türkiye, 38 farklı ülkeden 270 şirketin katıldığı ADEX 2024’e en büyük katılımı sağladı. Türk savunma sanayisi firmaları, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde 50 firma ile birlikte fuara iştirak etti. Toplamda 3.500 metrekare alanla temsil edilen Türkiye, bu alanda en yüksek katılıyor olarak öne çıkıyor.

Fuar 26 Eylül'e Kadar Sürecek

Güney Kafkasya ve Orta Asya'nın en önemli savunma fuarlarından biri olan ADEX 2024, 26 Eylül tarihine kadar devam edecek. Katılımcılar, fuar boyunca sergilenen ürünleri inceleyerek bilgi edinecekler.

 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) açıldı.Azerbaycan...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) açıldı.Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi bakanlıkları tarafından Bakü Expo Center'de düzenlenen fuarın açılışına Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı.

Adana'da Yolcu Otobüsünde Yangın Olayı Sinop'ta Kaçak Balıklar Ücretsiz Dağıtıldı Yavuz Sultan Selim Han Anma Etkinlikleri ATNA'nın Resmi Logosu Onaylandı