Bakırköy'de bir temizlik görevlisi bulduğu para dolu çantayı teslim etti

İstanbul Bakırköy'de bir temizlik görevlisi olan Mehmet Gün, bir binanın bahçe duvarında, içinde yaklaşık 100 bin lira değerinde döviz ve 4 milyon 713 bin değerinde 16 adet çek bulunan bir çanta buldu. Gün, sahibini bulamayınca, çantayı Şenlikköy Polis Merkezi'ne götürerek polise teslim etti. Polis çantayı, sahibi M.C.'ye teslim etti. Gün’ün çantayı bulduğu anlar, sokaktaki güvenlik kamerasına yansıdı.

  • İstanbul'da Bakırköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 43 yaşındaki temizlik görevlisi Mehmet Şerif Gün, sorumlu olduğu sokağın temizliğini yaptığı sırada bir binanın bahçe duvarında siyah bir çanta buldu.
  • Çantanın sahibini soran Gün, bulamayınca bir süre sokakta çantasını unutan kişiyi aradı. Gün, Florya'da bulunan Şenlikköy Polis Merkezi'ne giderek polislere durumu anlattı.

Bakırköy'de bir temizlik görevlisi bulduğu para dolu çantayı teslim etti - Resim : 1

MİLYON DEĞERİNDE

  • Karakolda, çantanın içinde bulunan bin 100 İsviçre frangı, 890 euro, 820 Amerikan doları, 5 bin 575 Türk lirası ile 4 milyon 713 bin değeri bulunan 16 adet çek ve kredi kartları, tutanak tutularak polisler tarafından teslim alındı. Çantanın içinde bulunan kimlik sayesinde sahibini bulan polisler, M.C. isimli iş insanını karakola çağırarak çantayı teslim etti.

KAMERALARA YANSIDI

  • Çantayı eksiksiz olarak karakola teslim eden temizlik görevlisi Mehmet Şerif Gün, çantanın sahibi M.C. ile karakolda bir araya geldi. İş insanı M.C., Gün’e teşekkür ederek hediye olarak 100 dolar verdi. Olay anı ise çevrede bulunan özel bir okulun güvenlik kameralarına yansıdı.
  • Görüntülerde, temizlik görevlisi Gün'ün sokağı süpürdüğü sırada çantayı fark ettiği ve apartmana girerek sahibini sorduğu, bulamayınca bir süre de sokak içerisinde gezerek çantayı unutan kişiyi aradığı görülüyor.

Bakırköy'de bir temizlik görevlisi bulduğu para dolu çantayı teslim etti - Resim : 2

"BEKLENTİM YOKTU"

  • Çantayı eksiksiz bir şekilde polislere teslim ettiğini ve polislerin sahibini bularak karakola çağırdığını söyleyen Gün, "Çantanın sahibi karakola geldi, çok sevindi ve teşekkür etti. ‘800 bin lira değerinde ödemem gereken bir çek vardı’ dedi. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Haram yemek bize terstir. Ailemizden bunları gördük. İhtiyacım da vardı ama öyle bir düşüncem hiç olmadı. Bu tür şeyler herkesin başına gelebilir. Çantayı bulduğumda en kısa zamanda sahibine ulaştırmak istedim. Kredi kartları da vardı. Bana 100 dolar verdi, 15-20 dakika sonra beni tekrar aradı ve teşekkür etti. Ama Allah için benim hiçbir beklendim yoktu" diye konuştu.

Bakanlıktan CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'a yalanlama Turistlik Tatvan Treni, 24 Haziran'da yola çıkıyor Cezaevinden fotoğrafı çıktı Hacıların dönüşü başlıyor