Bakanlıktan yapay zekayla oluşturulan Mehmet Şimşek videosuna ilişkin açıklama

Son zamanlarda Bakan Mehmet Şimşek'in sesiyle yapılan yapay zeka videosu sosyal medyada dolaşımı sokuldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan söz konusu videoya ilişkin bir açıklama geldi.

Yapay zeka son yıllarda hızla gelişen bir alan olarak ön plana çıkıyor. Ancak bu teknolojinin ilerlemesi, bazı istenmeyen sonuçları da beraberinde getirebiliyor. Örneğin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir televizyon programında çekilen görüntülerine yapay zeka kullanılarak seslendirme eklenerek gerçek dışı bir video oluşturuldu.

"GÜNEŞLENME VERGİSİ"

Bu video içinde Bakan Şimşek'e ait olmayan, hayali bir durumda "güneşlenme vergisi" gibi konularla ilgili ifadeler kullanıldı. Örneğin, Fethiye ve Giresun gibi illerle ilgili yanlış bilgiler verildiği ve gerçekçi olmayan vergilendirme önerileri yapıldığı belirtildi.

"YAPAY ZEKAYLA OLUŞTURULMUŞ, GERÇEK DIŞI İÇERİKLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Bakanlıktan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sayın Bakanımızın konuk olduğu bir yayına yapay zeka ile seslendirme eklendiği ve vergi konulu gerçek olmayan içeriklerin sosyal medyada paylaşıldığı görülmüştür. Yapay zeka ile oluşturulmuş, gerçek dışı bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önemle rica olunur.
Erdoğan, Miçotakis ile görüştü NATO'da aile fotoğrafı MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz THY’den maaş açıklaması: Spekülasyonlar gerçeği yansıtmıyor