Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'daki Uçak Üretim Tesisini İnceledi

Kacır ve Yumaklı, Brezilya'daki Embaer tesisinde incelemelerde bulunarak işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor.

Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'daki Uçak Üretim Tesisini İnceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya'da gerçekleşen G20 Bakanlar Toplantısı kapsamında Embraer uçak üretim tesisini ziyaret etti.

Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundular

İki bakan, Embraer'in üretim tesisinde şirketin üst düzey yöneticileri tarafından karşılandılar. Ziyaret sırasında Embraer yetkilileri, firmanın faaliyet alanları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bakan Kacır ve Yumaklı'ya, BAYKAR ile TUSAŞ temsilcileri eşlik etti. BAYKAR'a ait İHA'lar; TB2, AKINCI ve TB3 ile insansız savaş uçağı KIZILELMA hakkında bilgi paylaşıldı. TUSAŞ temsilcisi ise şirketin güncel faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'deki İşbirliği Fırsatları Tartışıldı

Sunumların ardından, Bakan Kacır ve Yumaklı, Embraer firması yetkililerine Türkiye'deki üretim ve AR-GE yatırımı dahil olmak üzere işbirliği fırsatlarını ilettiler.

Gezi sonunda bakanlar, fabrikayı detaylı bir şekilde inceleme fırsatı buldular.

Embraer Hakkında Bilgiler

1969 yılında kurulan Embraer, şu ana kadar 8 binden fazla uçak üretmiş bir firma olup, dünya genelinde en büyük üçüncü sivil uçak üreticisi konumundadır. Şirket bünyesinde yaklaşık 19 bin kişi çalışmaktadır.

G20 Bakanlar Toplantısı için Brezilya'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır...

G20 Bakanlar Toplantısı için Brezilya'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (solda) ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağda), Brezilya'daki uçak üreticisi Embraer firmasının üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Rize-Artvin Havalimanı 2,3 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi Osmanlı İziyle Türk Çarşısı: Üsküp'ün Tarihi Merkezinde Bir Yolculuk Türkiye'de Demir Yolu Yolcu Taşıma Rekoru İki ülkeden İsrail'e saldırı