Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı

Çanakkale'de çıkan orman yangınını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde yangın çıktı.

Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 33 arazöz, 14 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 trayler, 7 helikopter, 4 uçak, 1 komuta aracı kamu ve özel sektör ait iş makineleri yönlendirildi.

Havanın kararmasının ardından 1 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri gece boyunca yanan alevlere müdahale etti.

İKİNCİ GÜN YANGIN BÜYÜDÜ

Dün, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere,13 helikopter 5 uçak 60 arazöz 19 su ikmal aracı ve 543 personelle müdahale edildi. İkinci günde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle yangın büyüdü.

BAKAN YUMAKLI DUYURDU: ÇANAKKALE'DEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye gelerek havadan yangını inceledi ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Orman Bölge Müdür Enver’den bilgi aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

Bakan Yumaklı, yangından etkilenen alanlarda incelemede bulundu.

Bakan Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Akşener’e doğum günü sürprizi! Merdan Yanardağ için istenen hapis cezası belli oldu Kayseri'de 15 askerimizi şehit edenler gün yüzü görmeyecek AB diplomasisinde gündem Türkiye'nin üyeliği