Bakan Yerlikaya: TUSAŞ'ta rehine yok! "Kadın terörist sıkışınca kendini patlattı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medyadaki iddiaların gerçek olmadığını belirten Yerlikaya, hiçbir şekilde rehin durumunun olmadığından bahsetti. Yerlikaya: Kadın terörist sıkışınca kendini patlattı. Öte yandan Bakan Yerlikaya, kısa sürede olay yerine giden emniyet güçlerinin hiçbirinin mermi yarası almadığını belirterek, özel harekatın cesaretini ve azmini tebrik etti.

Bakan Yerlikaya: TUSAŞ'ta rehine yok! "Kadın terörist sıkışınca kendini patlattı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin şehit olduğu ve 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TÜM ÇALIŞANLARIMIZA ŞÜKRANLARIMI İFADE EDİYORUM"

"Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere hastanelerdeki tedavi sürecinde 112'den buraya hızlı şekilde getirilmesine büyük titizlikle, özenle destek olan, başhekimlerimizden tüm sağlık çalışanlarınıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

"PANİKLEYEN KADIN TERÖRİST KENDİNİ PATLATTI"

TUSAŞ, bölücü terör örgütü PKK'nın saldırdığı saate dönecek olursak. 15.26 gasp edilen taksi, TUSAŞ'ın nizamiyesine geliyor. Araçtan biri kadın biri erkek olmak üzere iki alçak iniyor ve masum insanlara ateş saçıyorlar. Hemen orada şehit olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var.

Yaralanmasına rağmen Atakan Şahin kahramanımız ki o da şehit oluyor. Yaralı olmasına rağmen karşısındakine ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. 15.26'dan 4 dakika sonra yaralandığını görünce kadın terörist kendini patlatıyor. Vücudunda, daha önceki bu nevi saldırılardan biliyoruz, üzerinde önemli miktarda plastik patlayıcı var.

"JANDARMA ÖZEL HAREKATIMIZ 10 DAKİKA SONRA ORADAYDI"

Bu patlama hadisesinden sonra yani 15.30'dan sonra 10 dakika sonra iki zırhlı araçla birlikte bizim jandarma özel harekatımız oraya geliyor. Yani saldırıdan 14 dakika sonra. Oraya ilk müdahale 2 zırhlı araç ve jandarmamız tarafından yapılıyor. Süratle jandarma ve polis özel harekat birimlerimiz oraya hareket ediyor.

"KISA SÜREDE 730 EMNİYET VE JANDARMA BİRİMİ GELDİ"

Jandarma Genel Komutan Yardımcı, Emniyet Genel Müdürümüz, iki bakan yardımcımız oraya en kısa sürede 730 emniyet ve jandarma birimi geliyor. Başta İHA olmak üzere eylemin olduğu yer hava unsurlarımız oraya gönderiliyor.

"HİÇBİR ŞEKİLDE REHİN OLAYI YAŞANMADI"

Hiçbir şekilde içeride rehin olayı yaşanmamıştır, net, açık. Eğer biz içeriye bu şekilde girmekte geç kalsaydık Allah muhafaza bunları konuşuyor olabilirdik. Orada benim polis özel harekatımın doğru karar vermesi, cesareti, hiçbir şekilde arkadaşlarımızın rehin alınmayla ilgili bir olay yaşatmamıştır.

Panikleyen terörist ikinci, üçüncü kata çıkıyor, bağışlayın beni tuvalete sığınıyor, sıkışıp kalıyor. 16.40'da buradan çıkış olmayacağını bildiği için. Kendini orada patlatıyor.

"HİÇBİR ÖZEL HAREKATIMIZDA MERMİ YARASI YOK"

Biz bütün bu tedbirlere rağmen 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. 15.26 nizamiyeye gelip araçtan inip saldırı başlıyor. 16.40 özel harekat sıkıştırdı. Hiçbir özel harekatımızda bir mermi yarası yok, hiçbir jandarmamda bir mermi yarası yok. Camın patlamasından kırıklardan hafif yaralanmalar hariç. Herhangi bir yaralanma olmaksızın teröristi bu kadar kısa süre içerisinde böyle çok az denebilecek zayiatla, özel harekatımızın yeteneğini, cesaretini ve azmini gösteriyor. Jandarma özel harekatımız orada vatandaşlarımızın ve oradaki çalışanlarımızın sahipsiz olmadığını geliyor.

"176 PKK ŞÜPHELİSİ GÖZALTINDA"

Bu sabah 31 vilayette Emniyet genel müdürümüzün koordinasyonunda erken vakitte PKK'ya müzahir, PKK ile birlikte hareket ettiğini uzunca zamandan beri fiziki, teknik takiple değerIendirdiğimiz 176 PKK'lı olan bu şüphelileri aldık, şu anda sorguları devam ediyor. Yakın zamanda adliyeye çıkaracağız, neticeyi birlikte göreceğiz.

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Ankara Başsavcımız ve beraberinde başsavcı vekili ve 7 başsavcı olay yeri incelemesinden tutun öncesi ve sonrasına bakıyorlar. Bunun da zamanı geldiği zaman ne noktaya geldiğini hep beraber kamuoyuyla paylaşılacak. Ben TUSAŞ Genel Müdürümüz, Savunma sanayi Başkanımız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımıza, Savunma sanayimizde çalışan bütün arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Başta bölücü hain terör örgütü olmak üzere bilinen, bilinmeyen bu tarihi başarıyı kim hazmetti, hazmetmedi, umurumuzda değil. Büyük ve güçlü Türkiye idealiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yürüyüşümüz tüm sektörlerimizde Allah'ın izniyle kararlılıkla, heyecanla devam edecektir."

Dünden bugüne 30 terörist etkisiz hale getirildi Narin'in yeni görüntüleri ortaya çıktı Yenidoğan Çetesi iddianamesi kabul edildi Cumhurbaşkanı Erdoğan SAHA EXPO'da konuştu