Bakan Uraloğlu: Posta Sektöründe Yenilik ve Dijitalleşme Zamanı

Bakan Uraloğlu, UPU Forumunda dünya genelinde posta sektörünün yenilik ve dijitalleşme yol haritasını belirledi.

Bakan Uraloğlu: Posta Sektöründe Yenilik ve Dijitalleşme Zamanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu'nda yaptığı konuşmada dünya genelindeki ülkeleri, posta ekosisteminde yenilik ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmeye çağırdı. Forum, sektördeki dijital altyapının güçlendirilmesi ile bölgesel ve küresel kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak önemli bir fırsat sundu.

Stratejik Hedefler ve İşbirliği

Bakan Uraloğlu, "Tüm dünya ülkeleri olarak, posta ekosisteminde yeniliği teşvik etme yollarını masaya yatırmalıyız" dedi. UPU'nun Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu, Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Bu forumda, UPU'nun küresel posta ağını oluşturmadaki rolüyle ilgili işbirliği ve gelişim süreçleri ele alınıyor.

Uraloğlu, "Bu kritik forumda, 2026-2029 dönemine ilişkin stratejilerimizi oluşturmak için önemli üç ana tema üzerinde derinlemesine tartışmalar yapacağız," diyerek, bu sürecin, Dubai Stratejisi ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

Küresel Posta Pazarında Verimlilik Artışı

Uraloğlu ayrıca, sağlıklı bir tedarik zinciri oluşturmanın ve uluslararası standartları güçlendirmenin yollarını arayacaklarını belirtti. Forumun gündeminde, dünyada posta ve lojistik alanındaki gelişmeler ile birlikte müşteri odaklı hizmetlerin geliştirilmesi yer almakta.

PTT'nin Rolü ve Hedefleri

184 yıllık köklü geçmişiyle PTT'nin, posta, kargo ve birçok alanda vatandaşlara hizmet sunduğunu belirten Uraloğlu, "PTT, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. Ayrıca, forumun uluslararası işbirliğine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

UPU'nun Geleceği ve İşbirliklerinin Önemi

UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki, sektör sorunlarına çözüm sunan bir stratejinin gerekliliğini vurguladı. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ise, forumun sadece Türkiye değil, uluslararası işbirliği açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu iki gün sürecek forumun ardından, ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesi bekleniyor.

Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu'nun açılış programı Sheraton Otel'de düzenlendi....

Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu'nun açılış programı Sheraton Otel'de düzenlendi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu (ortada), UPU Genel Direktörü Masahiko Metoki (sol 2), PTT Genel Müdürü Hakan Gülten (sağ 2) ve birçok davetli katıldı.

Köln'deki Eğlence Mekanında Patlama Kilis'ten Gazze'ye Destek Mektupları Bakan Uraloğlu'nu kızdıran soru 2025 yılı hac ön kayıtları bugün bitiyor