Bakan Tunç'tan Narin cinayeti soruşturmasına ilişkin açıklama: Kamuoyuna yansımayan ses kayıtları ve görüntüler var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Kamuoyuna yansımayan ses kayıtları ve görüntüler var. Kimsenin şüphesi olmasın karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Görüntüleri TÜBİTAK'a gönderildi. Burada özellikle hem elde edilen adli tıppın ortaya koyduğu DNA tespitleri, soruşturma gizli tabii ki" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'tan Narin cinayeti soruşturmasına ilişkin açıklama: Kamuoyuna yansımayan ses kayıtları ve görüntüler var

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın (8) öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gizlilik kapsamında özellikle teknik verilerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu olduğunu belirterek "Birtakım kamera görüntüleri var, bunlar TÜBİTAK'a gönderildi." diye konuştu.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"21 Ağustos'ta kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni 19 gün sonra bir dere yatağında bulundu. Soruşturmalar etkin bir şekilde devam etti. Narin'in katillerinin tespiti ve hak ettikleri en büyük cezayı almaları konusunda bir beklenti var. Kimsenin şüphesi olmasın karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. Soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu, 3 adli kontrol kararı verilen kişiler var. 268 kişinin ifadesi alındı, birtakım DNA tespitleri var.

HTS kayıtları var, geriye dönük inceleniyor. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit edildi. Cinayet mahallinde kimlerin olduğuna yönelik baz çalışmaları yapılıyor.

Birtakım kamera görüntüleri var, bunlar TÜBİTAK'a gönderildi. Burada özellikle hem elde edilen adli tıpın ortaya koyduğu DNA tespitleri, soruşturma gizli tabii ki. Gizlilik kapsamında özellikle teknik verilerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar söz konusu. Kamuoyuna yansımayan ses kayıtları ve görüntüler var.

Soruşturmanın selameti açısından farklı yorumlara neden olacak hususlardan kaçınmak gerekiyor. Narin kızımızın katilleri mutlaka tespit edilecek, çok uzun sürmez. Yargılama neticesinde onun katil ya da katilleri hesap verecekler. Biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı söyledik.

Sorumlular yargı huzurunda hesap verecek."

Kaynak: haberet.com

Aranan hırsız tezgah altında çıktı Bursa'da eğitim uçağı düştü Ümraniye'de polise silahlı saldırı DEM'li belediyeden skandal hareket