Bakan Tunç: İBB soruşturması siyasi değil adli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da uluslararası basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, hukukun, toplumun temel taşı olduğunu belirterek, İBB soruşturmasında 51 kişinin tutuklu olduğunu açıkladı. Ayrıca Tunç, soruşturmanın 'siyasi' değil, 'adli' bir soruşturma olduğundan bahsetti.

Bakan Tunç: İBB soruşturması siyasi değil adli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da uluslararası basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

"HUKUK, TOPLUMSAL TEMELİMİZİN TEMEL TAŞIDIR"

İşte Tunç'un konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

Biz hukuku sadece kanunlar bütünü olarak görmüyoruz. Toplumsal temelimizin temel taşıdır. Demokrasinin olmazsa olmazı düşünce hürriyetinin geliştirilmesi için 23 yıldır önemli adımlar attık. Yargı reformu strateji belgeleri ile çok sayıda reforma imza atılmıştır. Köklü ve kapsamlı adımlar atıldı. Türkiye’de son çeyrek asırda siyasi katılımı artıran reformlarla katılımın arttığı sistem sağlanmıştır. Siyasal ve hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyenler ortadan kaldırılmıştır.

"İBB SORUŞTURMASINDA 51 TUTUKLU VAR"

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 ayrı soruşturma başlatıldı. Çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında 48 şüpheli tutuklandı. 51 kişi tutuklanmış, 41 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 14 kişinin de yakalama çalışmaları sürüyor. İhalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası, kaynağı belli olmayan paraların kişisel hesaplara aktarıldığı, menfaat elde edildiği iddiası, CHP İl Başkanlığı binasının satın alınması sırasında haksız kazanç sağlandığı iddiası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca paylaşıldı.

"SİYASİ DEĞİL ADLİ BİR SORUŞTURMA"

Kamuoyunda bazı çevreler soruşturmayı siyasi saikle yapıldığı algısını yaratmaya çalışmıştır. Bazı çevreler adli çalışmayı cumhurbaşkanımızla ilişkilendirmeye çalışmıştır. Bu iddiayı reddediyoruz. Cumhuriyet savcısı şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplamakla yükümlüdür. Herkes bilmelidir ki hukuk devletinde suç işlendiğine dair bir delil varsa gerekli savunma mahkemede yapılır sokakta değil. Yargı makamında savunma yapmak bir hak ve sorumluluktur.

Tarafsız ve bağımsız Türk yargısına güvenilmelidir. Adaletin tecellisi için verilecek kararı saygı ile karşılamak hepimizin sorumluluğudur.

Türkiye küresel çapta da insan haklarını savunmaktadır. Küresel krizlere baktığımızda Türkiye’nin duruşunun ne denli anlamlı olduğunu görüyoruz. Türkiye sadece kendi halkı için değil insanlık için de güvenli liman olmuştur.

Otel yangınında milli kayakçı ve babası kaybetti Bakan Yerlikaya: O taşlar, bıçaklar, baltalar nedir? Protestolarda tutuklanan 7 gazeteciye tahliye NATO'dan kritik Türkiye açıklaması