Son dakika! Bakan Soylu, Stadyumlardan yükselen "Hükümet istifa" tezahüratlarına tepki gösterdi: Mesaimizi bölmesinler yine de bölmek isterlerse biz böleriz

Son dakika! Bakan Soylu, Hatay'da açıklamalarda bulundu. Stadyumlardan yükselen "Hükümet istifa" tezahüratlarına tepki gösteren Soylu, "Siyaset yapmak isteyen varsa işte önümüzdeki günlerde seçim var" dedi. Afet bölgesinde güvenlik ve asayiş problemi olmadığını kaydeden Soylu, "Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Mesaimizi bölmesinler. Ama yine de bölmek isterlerse biz böleriz. Hodri meydan" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Soylu, Stadyumlardan yükselen "Hükümet istifa" tezahüratlarına tepki gösterdi: Mesaimizi bölmesinler yine de bölmek isterlerse biz böleriz

Son dakika deprem haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da açıklamalarda bulundu. Stadyumlardan yükselen "Hükümet istifa" tezahüratları hakkında konuşan Soylu, siyaset yapmak isteyenler için sandığa işaret etti.

"GEÇİCİ İŞ YERLERİ TALEP EDİYORLAR"
Depremzedelerin ihtiyacını gidermek için çalıştıklarını ifade eden Soylu, "100 bin çadır kuruldu Hatay'da. Burada özellikle Altınözü, Yayladağı, Arsuz gibi yerlerde nüfus arttı. Her ilimizde durum farklı. Esnaf da harekete geçmek istiyor. Geçici iş yerleri talep ediyorlar biz de karşılamaya çalışıyoruz. Her biri farklı komplikasyonda farklı çalışmalar yürütüyoruz. Her meseleyi ince ince değerlendiriyoruz. Kimliklendirme, DNA çalışmaları devam ediyor. Birçok mesele var. Bu arada sağlık çalışmaları da devam ediyor. Her türlü hijyen önlemleri alınıyor. Sürekli sağlık taramaları yapılıyor. Köylerdeki yıkımlar şehirlerdeki yıkımlar var" dedi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"SEÇİMLERDE MİLLET KARARINI VERECEK ZATEN"
"Başkaları da siyaset inşaa etmeye çalışıyor. Neye ihtiyacın var diyenlere kapımız açık. Kimseye bir şey söylüyor değiliz. Herkese bunun birlikte yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Öteki tarafta dertleri başka olanlar var. Siyaset yapmak isteyen varsa işte önümüzdeki günlerde seçim var. Herkes meydana çıksın siyasetini yapsın ama spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler biraz devletin, milletin, STK'nın ortaya koyduğu çabaya kulak versin. Burada insanlar yeni bir hayat oluşturmak için çaba sarf ediyor. Seçimlerde millet kararını verecek zaten.

"BİZİM MESAİMİZİ BÖLMESİNLER"
Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Hiç böyle bir süreç söz konusu değil. Bizim mesaimizi bölmesinler.

"HODRİ MEYDAN"
Mesaimizi bölerlerse bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Ama yine de bölmek isterlerse biz böleriz. Hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Marjinal bir kafayla marjinal bir zekayla bu süreci zehirlemeye çalışmasınlar."

Saçlarını keserek enkaz altından kurtardılar Fatih Portakal'ın kan iddiasına Kerem Kınık'tan cevap Hatay'da sahipsiz kalan hayvanlar hakkında yeni karar Mısır'dan Türkiye'ye 10 yıl sonra ilk ziyaret